![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2008
Model: Galaxy Ghia MK I
Silnik: 2,3 PB iLPG
Rocznik: 1998
|
mam taki problem przy hamowaniu co około 10-15 raz słychać dzwięk tak jak kończące się klocki ,wymieniłem klocki i tarcze i dalej jest to samo.dzwięk dochodzi z przedniego prawego koła. czy ktoś ma sugestie co to może być?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-07-2008
Model: Galaxy
Silnik: 1.9 90
Rocznik: 1996
|
U mnie dokładnie też w prawym kole jest podobny objaw. Również wymieniłem komplet a ciągle przy lekkim naciśnięciu hamulca słychać cichy pisk. Na starych klockach, mimo, że miały 3/4 okładziny też piszczały, acz o wiele bardziej i dwie strony. Po mojemu klocek zacina się w jarzmie, (mam klocki ATF -dedykowane do bliźniaków), a ciężko zewnętrzny PP osadza się na klocku, więc możliwe że to jest przyczyną. Możliwe, że przy lekkim depnięciu, klocek może parę minimetrów się przekrzywiać i stąd pisk, jak depnę mocniej, to jest cisza. Planuję jeszcze przesmarować prowadnice klocków jakimś siuwaksem.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Sharan, był Ford Galaxy
Silnik: TDI AUY był AHU @110KM
Rocznik: VW 2000 był Ford 1997
|
do trojaczków dedykowane są ATE.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-07-2008
Model: Galaxy
Silnik: 1.9 90
Rocznik: 1996
|
Oczywiście chodziło mi o ATE - literówka. Sorencja.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
panowie mi nie piszczą tylko trzeszczą ,dzwięk jest taki jak trąca blacha od klocka po tarczy, przed i po wymianie jest dokładnie to samo.może łożysko podporowe półoski?już sam nie wiem w co uderzyć!!!1
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
jest wstępna diagnoza przegub wewnętrzny na prawej półosi .czy ktoś miał podobne objawy, przy samej końcówce hamowania trzaski w czasie rozpędzania i jazdy jest cisza, trzaski -szum występuje przy hamowaniu na biegu i na luzie. jest uszkodzona guma . i tu pytanie czy przegub jest wymienny czy tylko cała półoś,no i nowa czy używka czy nowa cena nowej (regenerowana) 1500 zł szok.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|