![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-03-2008
Model: Mondeo 2 combi
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1997
|
Witam.
Ostatnio zauważyłem ubytek płynu chłodniczego.... przeraziło mnie to bo pierwsza myśl uszczelka, ale nie..... Druga pompa....... Wczoraj rozkręciłem co trzeba a w sumie nawet mniej i moim oczom ukazał się taki oto widok jak na załączniku.... normalnie leje się z rurki w miejscu spawu/zgrzewu do uchwytu.....:/ Miał ktoś taki problem wcześniej? kupi taką rurkę czy sztukować wężem gumowym, tzn wstawkę zrobić??? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-10-2008
Model: mondeo
Silnik: 2.0lpg 2.0tdci
Rocznik: 1995 2004 2009
|
ja skracałem tę rurkę ale od strony chłodnicy, na razie trzyma,tę drugą też musiałem skracać, faktem jest że rurki są tak słabe że gniją na potęgę
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-10-2006
Model: sprzedany
Silnik: sprzedany
Rocznik: sprzedany
|
co zdjąłeś by to zobaczyć? mów mi raz dwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., mi też ubywa płynu i w garażu po nocce plamka na posadzce.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
prawe przednie koło... nakładka na nadkole przykręcana dwoma wkrętami ta z lewej strony..... czyli od strony kabiny nie zderzaka.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
żeby uściślić, patrząc na koło widzisz półośkę kolumnę itp... i patrz na lewo to jest zaraz za wyjściem półośki z bloku silnika...... ta rurka przechodzi nad półośką.... do przodu... ale tobie może cieknąć w innym miejscu więc odkręć też druga osłonę tą po prawej czyli bliżej zderzaka.... Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
problem rozwiązany... ja nie skracałem tej rurki poprostu obszedłem ją całą gumową rurka..... na razie wszystko śmiga ok..... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mam nadzieję że tak zostanie.... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Arek
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Zetec (115KM)
Rocznik: 1998
|
Witam,
Miałem ten sam problem... Przy wymianie wahaczy musiałem ją lekko odchylić aby wysunąć śrubę, jak ją odchyliłem to zaczęły się robić w niej dziury, tak więc odkręciłem ją żeby sprawdzić jej stan - był fatalny - jak przejechałem po niej delikatnie szczotką drucianą robiły się dziury, oddałem do spawacza i powiem ze bardzo ładnie zaspawał wszystko, jednak przy montaży nowego wahacza pojawiła się kolejna dziura Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. już nie jechałem do spawacza tylko wyciołem zardzewiały kawałek i założyłem wąż gumowy - zdało egzamin. Tylko nie na długo - miałem niezłego farta - po jakimś czasie wybieraliśmy się na dłuższą podróż wiec stwierdziłem że sprawdzę czy wszystko w porządku pod maską, jak się okazało nie było płynu w zbiorniczku wyrównawczym, podjechaliśmy do pobliskiego marketu żeby uzupełnić, zacząłem lać płyn, nagle usłyszałem szum lejącego się płynu, schylam sie pod samochód a tam... zaj...... kałuża płynu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., tak więc nici z podróży, przynajmniej została odłożona na drugi dzień, bo z samego rana pojechałem do sklepu i kupiłem taką rurkę i w droge Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (koszt rurki - 120 zł / czas wymian - 1 godz. były problemy z wysunięciem starej rurki z węży gumowych). Wąż gumowy który założyłem szybko sie zniszczył - popękał. być może przez to że byl blisko silnika i temperatura dawała o sobie znać.
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-06-2010
Model: Mondeo
Silnik: 1,8
Rocznik: 1995
|
Gdzie moge kupić taką rurke
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-12-2008
Model: mondeo mk3/ RS pakiet
Silnik: 2.0 TDCI 130
Rocznik: 2004
|
siema ja kupiłem w aso i zapłaciłem 106zł i 20mni trwa wymiana i po problemie ,a wymieniałem sam......pozdrawiam
...w życiu piękne są tylko chwile... Ostatnio edytowane przez dab36 ; 27-06-2010 o 19:23 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|