![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-05-2007
Model: Ford Sierra giha
Silnik: 1.8 td
Rocznik: 1992
|
Witam serdecznie mam problem ze swoją sierra ,silnik słabo ciągnie, jak zwykły wolnossący diesel ,ciągnie równomiernie w pełnym zakresie obrotów,Egr mam zaślepiony ,silnik pali dość dobrze(jak na forda ) ,pracuje równo,turbo niechlapie olejem, dmucha wydaje mi się że dobrze, dziś zauwazyłem że gumowa rurka od boostera jest przełamana ,wogle niepodawała ciśnienia ,mimo zmiany rurki reakcji brak dalej muł.
Ostatnio edytowane przez leito1610 ; 20-08-2010 o 22:11 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-05-2007
Model: Ford Sierra giha
Silnik: 1.8 td
Rocznik: 1992
|
Dziś doszedłem co jest problemem,wszystko posprawdzałem tylko booster został ,dziś go rozkręciłem i okazało się że membrany są całe popękane (w moim przypadku booster nie ciekł,w przewodzie jak sprawdzałem nie było ropy) ,oringi jak plastikowe rozsypały się w palcach,udało mi się od reki kupić zestaw naprawczy może trochę drożej (80zł) ale chodziło mi o czas.Zmontowałem wszystko i teraz tak od 2200 obrotów ładnie ciągnie.Wogle jak inne auto jakby ktoś z 15 koni dołożył ;]
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|