Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Fotorelacje z napraw

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-12-2010, 22:01   #1
corneliusab
ford::expert

Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009
Domyślnie Mondeo MK3 Fotorelacja z naprawy anteny dachowej

Witam,
jako, ze calkiem nie dawno stalem sie posiadaczem mdo mk3, chcialem poprostu umyc sobie nowy nabytek na myjni. Tu przyszedl pierwszy zonk, zlapalem za bat anteny zeby ja odkrecic, a ten poprostu zostal mi w receGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pomyslalem - trudno, trzeba bedzie kupic ale jak zobaczylem cene to kopara opadla mi na sama podloge, moja antena jest tez do navi, wiec stopka z batem ok 400 zlociszyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - lekka przesada. Stwierdzilem, ze sprobuje ja naprawic, jesli zepsuje juz zepsuta zadnej straty nie bedzieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nie bede opisywal jak i co zdjac w aucie zeby wykrecic podstawe anteny z dachu bo to mozna na forum znalezc, natomiast nie znalazlem zadnego tematu z naprawy anteny.

Do w/w operacji potrzebujemy:
1. Klucz T25 z przedluzka do wykrecenia podstawy anteny z dachu.
2. Wiertlo do metalu - ja najpierw uzylem 3mm, a potem 4mm.
3. Imadlo, ja nie mialem uzylem wiec kombinerek.
4. Wkretarka.
5. Jedna srubka M5
6. Gwintownik, ja nie mialem, nagwintowalem poprostu srubka M5
7. Pilka do metalu.

Chcialem najpierw tak rozwiercic otwor w bacie i podstawie, zeby usunac cala urwana srubke ale w trakcie wiercenia stwierdzilem ze nie ma sensu i lepiej zaczac wiercic malym wiertelkiem 3mm, a potem rozwiercic na 4mm, oryginalna srubka w bacie ma 5mm. Bat wywiercilem na glebokosc 9mm, stopke na glebokosc 6mm, nagwintowalem srubka M5 bat i podstawe, w bat wkrecilem srube na maxa i obcialem ja na dlugosc 5mm, nastepnie posmarowalem smarem i wkrecilem w podstawe - teraz bynajmniej odbiera moje ulubione radioGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ponizej fotki, jesli sa jakies uwagi i pytania, chetnie poczytam i/lub odpowiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I reszta fotek:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając
tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 18-12-2010 o 22:16
corneliusab jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-12-2010, 22:40   #2
dzimi75
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0TDCI 140 KM
Rocznik: 2011.10
Domyślnie Odp: Mondeo MK3 Fotorelacja z naprawy anteny dachowej

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
kolego tu masz adres antenka za sam zobaczyszGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dzimi75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-12-2010, 22:58   #3
corneliusab
ford::expert

Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009
Domyślnie Odp: Mondeo MK3 Fotorelacja z naprawy anteny dachowej

No jest ale (widzialem to juz) i tak stowke trzeba wydac, ja wydalem 4,99€ wiertla do metalu bo nie mialem w domu i srubka M5 0,25€. U mnie jeszcze byla ori navi beckera w radiu, choc niby na fotkach moja stopka wyglada jak ta bez navi - nie wiem czemu, tak czy siak min. 100 zeta trzeba by wydac na cos co moim zdaniem nie jest tego warte.

Pozdrawiam

corneliusab jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania