![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam. Moje mondeo to takie jak w profilu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam trochę problem bo nie wiem co może być przyczyną. Samochód strasznie cały czas kopci na biało. 3 tyg temu wymieniałem zawór wydechowy na trzecim garze, pierścienie na tłoki, uszczelniacze zaworów, uszczelkę pod głowice i świece. Wczoraj przejechałem 1 tys km i nie zauważyłem żeby oleju ubywało i tak samo płynu chłodniczego, więc co może być jeszcze przyczyną takiego kopcenia.
Woda w tłumiku odpada bo auto cały czas kopci, nie zależnie czy ciepły czy zimny. Spalanie benzyny w cyklu mieszanym to 10L/100km a w trasie wczoraj wyszło 8,5 L/100km Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
#2 |
|
Zablokowany
Model: Mondeo Mk1 Ghia
Silnik: 2.0 136Km
Rocznik: 1993
|
Moj też kopci na biało ,oleju nie łyka,płyn w porządku i sie niczym nie przejmuje.Jednak u mnie przyczyna kopcenia to sportowy tlumik z podwinieta do góry dwururka i wiem ze przy opadach deszczu gromadzi sie tam woda.Kiedyś pytałem mechanika specjalizacji forda i stwierdzil ze jak nie ma w nim juz na pewno wody to jest to objaw zdrowego katalizatora ale ile w tym prawdy nie wiem.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzychu
Model: mondeo mk1 chabeta
Silnik: 1.8 16v + Lpg stag 300
Rocznik: 1993
|
a masz kata jeszcze w nim??Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
chyba mam
|
|