![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-12-2006
Model: MK3
Silnik: 2.0 TDCI Ghia
Rocznik: 2004
|
Witam!
Zgodnie z tematem na temat trików w Fordzie "Pakiet trików Ford Mondeo" [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] zastosowałem się do kilku wskazówek i zadziałało to fajnie jak np. automatyczne ryglowanie drzwi po ruszeniu. Natomiast zastosowałem się do wskazówek co do zamykania szyb za pomocą pilota, ale nie działa to tak do końca u mnie. Szyby mogę otworzyć wszystkie za pomocą pilota przytrzymując przycisk otwierania auta. Natomiast kiedy chcę je zamknąć przytrzymując przycisk zamykania na pilocie to zamykają mi się wszystkie szyby, prócz szyby pasażera z przodu. Tak normalnie to szyba działa dobrze. Otwieram i zamykam ją bez problemu za pomocą przycisków wewnątrz, ale co do zamykania szyb z pilota ta jedna odmawia mi posłuszeństwa. Macie jakieś pomysły na ten problem... Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-02-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
|
Spróbuj zaprogramować szybę pasażera od nowa może to pomoże.
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
dokładnie, widocznie szyba się nie zakodowała, jeśli nie zamyka się po jednorazowym naciśnięciu przycisku w drzwiach to masz odpowiedź
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Jeśli dobrze zrozumiałem to jak kliknę w przycisk i nie zadziała szyba tak, że od razu się podniesie to znaczy, że nie zastała zaprogramowana?
Bo próbowałem ją jeszcze programować osobno...przez jej indywidualny przycisk. Jednak sytuacja bez zmian...wszystkie działają, ale ta jedyna nie. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() Zarejestrowany: 20-02-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
|
Cytat:
Jeśli się nie chce zaprogramować to można odłączyć aku. w zaprogramować wszystkie od nowa, może wtedy załapie.
|
|
|
|
#6 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
czasem trzeba parę razy próbować zakodować, bo nie zawsze załapuje za pierwszym razem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Serdeczne dzięki za rady!!!
Faktycznie jednym kliknięciem nie zamykała się, jedynie otwierała. Powód był taki, że szyba mimo trzymania przycisku nie domykała się do końca. Dopiero po ponownym naciśnięciu przycisku zaskakiwała do końca i to był ten problem dlaczego nie można było jej zaprogramować. Problem rozwiązany działa teraz bez zarzutu...aż miło! Pozdrawiam! |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|