![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 21-06-2007
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1,8 16V
Rocznik: 1999
|
Witam. Kolejny problem w innym temacie.
Mam jeszcze problem z kierownicą. Uważam, że może być nawet niebezpieczny. Otóż kierownica nie chce mi wracać do pozycji na wprost. Muszę sam ręcznie to robić. Sytuacja jest o tyle niebezpieczna, że nawet przy prędkości powyżej 100km/h muszę cały czas kontrolować jazdę po prostej. Zazwyczaj to wygląda tak, że muszę lekko kontrować w prawo, potem w lewo itd. Dzieje się tak zarówno przy skrętach w lewo jak i w prawo. Robiłem zbieżność, geometrię, wymieniłem opony na nowe (bo akurat była taka potrzeba), zmieniałem koła z przodu na tył. Nic nie pomogło. Mechanik coś mnie kręci, bo wysłał mnie na zbieżność, potem żeby koła z przodu na tył dać. Teraz, że płyn w układzie wspomagania wymienić. Ja się obawiam, że może być jakiś problem z kolumną kierownicy. Może jakieś łożysko. Ale czekam na Wasze porady. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Focus MK I
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2002
|
odświeżę temat.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Nie wiem jak długo posiadasz to auto, ale to jest objaw kręcenia śrubą regulacyjną przekładni kierownicy, aby skasować luz.Jest za mocno skręcona, lub wykręcona , zależy jak jest z regulacją u ciebie.
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daniel
Model: focus ,civic , escape
Silnik: 1,6
Rocznik: 1998
|
Tak to może być śruba regulacyjna ,może być także coś z pompą wspomagania ,daje za małe ,albo za duże ciśnienie ,ewentualnie maglownica zatarta ,jedno z tych potzypadłości u mnie był magiel do dupy
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|