![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-04-2006
Model: Mondeo MKI
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1996
|
Witam,
Mam problem z przelaczaniem kierunku nawiewu w moim Mondeo MKI TD i odkrylem, ze przyczyna jest slabe podcisnienie w ukladzie sterowania kierunkami. Idac po kolei wezykami od pompy odkrylem, ze podcisnienie "ucieka" wezykiem schodzacym w okolice kola (kierowcy). Czy ktos moze wie co tam sie znajduje? Nie dysponuje chwilowo zdjeciem ale narysowalem ponizej schemat :-) Schemat wyglada mniej wiecej tak: pompa | | \/ zawor trojdrozny-> podcisnienie dla hamulcow (serwo) | | \/ trojnik -> wezyk podcisnienia do sterowania nawiewów | | \/ wezyk podcisnienia idacy w okolice kola (tu wycieka podcisnienie) Czy ktos moze wie co tam sie znajduje? Czy odlaczenie tego wezyka i zaslepienia trojnika bedzie mialo wplyw na cos istotnego? W zalacznikach dwa zdjecia silnika, ktore udalo mi sie zlokalizowac: 2.jpg zaznaczony jest strzalka trojnik (taki rozowy) z ktorego wychodzi wspomniany powyzej wezyk. 1.jpg zaznaczony jest ten wezyk zmierzajacy w okolice kola Z gory dziekuje za pomoc Ansi Ostatnio edytowane przez ansi ; 16-11-2011 o 12:29 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Witam,
A czy ktos dysponuje moze schematem ukladu podcisnienia w Mondeo MKI. Nie udaje mi sie zlokalizowac tego w internecie :-( Pozdrawiam, A. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Witam,
Patrzac do ksiazki "Sam naprawiam Mondeo" znalazlem tam informacje o "odlaczaniu przewodu podcisnieniowego od filtra rezonatora powietrza" podczas demontazu skrzynki przekladniowej. Czy to moze byc wlasnie ten przewod o ktory pytam? Do czego sluzy ten rezonator powietrza i dlaczego potrzebuje podcisnienie? Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|