![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 DOHC +LPG
Rocznik: 1996
|
Witam może mi ktoś pomoże muj galus jedzie jedzie i nagle cos prztyknie pod kierownicom i gaśnie ,kręci ale nie zapala i nieświeci sie terz przełącznik od gazu po około minucie czasem krucej zaświeca sie i zapala i jedzie czasami 20 km a czasami pare metrów i znowu zgaśnie
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-11-2010
Model: galaxy mk1
Silnik: 2.3 benz/gaz automat
Rocznik: 1997
|
Ja mam podobnie, mój galaxy też czasem gasnie bez powodu w trakcie jazdy, obrotomierz nagle spada, po chwili postoju widać że wskazówka obrotomierz lekko drgnie i można go normalnie odpalić, Może to problem z immobilajzerem.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-05-2009
Model: galaxy
Silnik: 1,9 tdi
Rocznik: 1997
|
Witam WSZYSTKICH.
Maiłem taki problem, podczas jazdy zauważyłem, że szybkościomierz zwalnia, następnie po jakimś czasie zgasł silnik, po odpaleniu ponownym wszystko ok, po przejechaniu ok 70 km ponownie zgasł i wskazóki obrotomierza i szybkościomierza na zero, po wyłaczeniu kluczyka odpalił dobrze , nastepnie po przejechaniu ok 200 m zgasł i jw. Wyłączam kluczyk, odpalam- kręci a nie zaskakuje i tak kilkakrotnie- zauważyłem, że nie zapala się "spiralka" od świec, po krurymś przekręceniu spiralka mignęła i silnik odpalił, i tak dojechałem do domu i przez ok 20 km z 8 razy gasł silnik z objawami jw. VAG nie wykazał żadnych błedów, przekaźnik 109 zmierzony i niby ok. i tak prez ok 2 dni wszystko ok. dziaij wyjeżdzam i po ok 1 km znów zgasł i spiralka się ie zapala, i wtedy wymieniłem przekaźnik 109 (niby dobry) na inny taki szary i przejechałem 200 km i wszytko ok.- myślę, że to wina przekaźnika i będzie wszystko dobrze. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 DOHC +LPG
Rocznik: 1996
|
Witam właśnie też wymieniłem przekaznik nr:30 i wszystko wruciło do normy tak że naszczęście obyło się bez większych kosztów .
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|