![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam,
postanowiłem wymienić wszystkie wtryski ponieważ po próbie przelewowej okazało się że moje strasznie leją... Oczywiście naczytałem się że po wymianie w domowych warunkach i nie zakodowaniu ich w kompie foczka nie powinna odpalić, mimo wszystko postanowiłem zaryzykować... Po założeniu zakupionych wtrysków (używane) autko odpaliło bez większych problemów. Kultura pracy silnika poprawiła się stanowczo, dymienie przy przyśpieszaniu zniknęło. Natomiast nie podoba mi się kilka innych rzeczy: brak przyśpieszenia (ale to może być spowodowane zużyciem turbiny więc to nie jest teraz najważniejsze), bardziej irytuje mnie podczas przyśpieszania foka zachowuje się jakby się dławiła, może dostaje złe dawni paliwa? Teraz mam pytanie odnośnie kodów które są przyklejane do wtrysków jak wiemy po jakimś czasie taka naklejka może odpaść i zaczyna się problem... W tym miejscu gdzie była przyklejona ta karteczka zauważyłem jakieś cyfry które nawet jestem w stanie odczytać ale tylko 14 a z tego co się orientuję to kody mają 16 znaków Czy jest jakiś sposób aby odzyskać te kody? Na wszelki wypadek opiszę pacjenta: Ford Focus 1.8 TDCI 115km 2001r po lifcie 190 tyś. przebiegu olej, filtr oleju, paliwa itd wymienione 2 miesiące temu Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc |
|
|
|
#2 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |