![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-10-2008
Model: Mondeo [Mk3] kombi
Silnik: 1980 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]()
Witam
Od dłuższego czasu mam problem i jakoś nie mogę znaleźć rozwiązania. Mojego mondka kupiłem 3 lata temu i byłem bardzo zadowolony z tego, że ma firmową nawigację. Po pewnym czasie przestało to dobrze działać, ale po wymianie anteny na dachu znowu wszystko wróciło do normy, aż do czasu, kiedy co pewien czas DENSO zaczęło pisać, że płyta DVD to nie płyta z mapami. Na początku zdarzało się to sporadycznie i pomagało przeczyszczenie płyty, ale jakiś czas temu padło całkiem i w ogóle nie chce czytać płyt z mapami. Jestem z trójmiasta i teraz chodzę i pytam, co z tym można zrobić. W ASO chcą mi wymieć cały czytnik DVD-ROM i co kosztowałoby ok 3 tys, a to jest masakra - to wygląda jak zwykły czytnik DVD choć pewnie ma jakieś stabilizatory ale 3 tys !!!! Próbowałem oddać to do kogoś, kto pomajstruje przy laserze i itp, ale to nic nie dało i nadal nic nie czyta. Poza tym koleś mi naopowiadał, że wymiana lasera jest cholernie droga i najlepiej by to przerobić na jakiś czytnik kart itp. i że on to nawet zrobi tylko się zorientuje jak itp. Później się już nie odezwał. No i mam teraz DENSO piękny wyświetlacz, ale z nawigacji nici - może macie jakieś sugestie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
Mamy jakieś sugestie. W 3-mieście jest ktoś taki jak MdMCapital, do niego uderz.
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-07-2011
Model: ford fiesta
Silnik: 1.4 benzyna
Rocznik: 2007
|
![]()
Ja mam co prawda navi pioniera, ale miałem takie same objawy. Kupiłem czyścik do lasera (takie coś jak zwykła płyta cd tylko ma wklejone 2 malutkie szczoteczki), włożyłem, odpaliłem i za 10 minut napęd działał jak nowyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdro Maciek |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|