![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-08-2011
Model: focus c-max ghia
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2004
|
Witam.
Jestem tutaj nowy. Kupiłem dzisiaj forda c-max 1.6tdci, rok 2004, 135 tyś. przejechane, i było wszystko ok z nim, nic nie kopcił. Zaświeciła się w nim rezerwa to zajechałem do pierwszej lepszej stacji zatankować. Po ujechaniu może jakieś 30-40 km. zaczął mi kopcić przy dodawaniu gazu nie wiem jaki ma kolor dym bo było już ciemno. Dojechałem do domu i go zgasiłem i ponownie odpaliłem, zaświeciła mi się kontrolka czerwona przy prędkościomierzu na dole i nie gaśnie wcześniej nie świeciła. Podniosłem klapę i czuje zapach ropy. Czy ktoś może mi coś powiedzieć na ten temat co się mogło stać. Może jakaś felerna ropa. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-12-2009
Model: C-max
Silnik: 1,6 EcoBoost 182
Rocznik: 11
|
wygląda na to że felerny sprzedawca...
przyczyn kopcenia może być wiele... teraz zachowaj spokój i zrób diagnostykę... jeżeli musisz jeździć autem to rób tego jak najmniej... życzę powodzenia... i małych wydatków... ps. trzeba było kupić benzynkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeszcze nie zaoszczędziłeś na paliwie a już cię coś dopadło... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-08-2011
Model: focus c-max ghia
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2004
|
Już wszystko wiem, byłem u mojego mechanika i od razu mi powiedział co mu jest. Turbina jest sprawna tylko jakieś wężyki czy rureczki przy turbinie i będzie wszystko grało. Te typy z tego rocznika tak mają trzeba zamienić te rureczki z nowszego modelu.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|