Usterka el.szyberdachu.
Witam Szanownych użytkowników.Mam problem związany z el szyberdachem.Na skutek uszkodzenia,wymieniłem cały kompletny szyberdach,jednak teraz mam mały kłopot z jego zamykaniem i otwieraniem.Przyjmijmy że prawidłowe działanie jest takie,naciskami przycisk aby sie uchylił ,ok jest uchylony teraż aby go zamknac i rozsunać do tyłu trzeba,przycisnać przycisk,ok zamknięty,puscic przycisk i ponownie przytrzymac aby sie cofał do tyły. U mnie coś chyba spartaczyłem,podnosze szkło do góry ok opuszczam i nie ma zadnego przestoju (czyli funkcji zero domknięty szyberdach) tylko od razu idzie szkło do tylu,po czym w połowie rozsuniecia sie zatrzymuje(nastepuje funkcja 0 domkniety szyber) i jeszcze raz musze przycisnac i dalej cofa.Z zamknieciem jest tak samo,ciagne szkło do przodu,zatrzymuje sie w połowie puszczam przycisk wciskam i szyber idzie juz swoim życiem aż zatrzyma sie uchylony do góry.Może ktos podsunie jakiś mądry pomysł bo wkurzające jest domykanie go na oko i celowanie delikatnym przyciskaniem przełacznika. Mondeo 93r .2.0 136km.
Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 22-10-2011 o 19:41
|