![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-12-2011
Model: Fusion
Silnik: 1.4 tdci
Rocznik: 2007
|
Mój pierwszy post, witam wszystkich serdecznie.
Nabyłem Fusiona 1.4 tdci Gold X, 2007. W instrukcji napisano, że w momencie zapłonu musi zapalić się kilka kontrolek, które gasną po odpaleniu, a brak kontrolki oznacza awarię układu. Nie zapalają mi się 3 kontrolki: oblodzenie, wspomaganie, świece żarowe. Kontrolki sprawne (zrobiłem test zegarów). Wspomaganie pracuje bez zastrzeżeń, silnik odpala bez zastrzeżeń, przy obecnych temperaturach nie potrafię powiedzieć, czy czujnik oblodzenia sygnalizuje poprawnie podczas jazdy. O co może chodzić? Znalazłem w necie jedynie kilka info o kontrolce świec w fieście, że nie zapala się nawet podczas zapłonu, jeśli temp powyżej -5st. Prawda to w Fusionie? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-12-2009
Model: fusion,focus II
Silnik: 1.4 TDCi,1.8 TDCi
Rocznik: 2006,2009
|
Witam.Kontrolka świec żarowych zapala się przy dużych mrozach.Kontrolka oblodzenia świeci się na pomarańczowo przy +4,na czerwono przy 0.Po przekręceniu stacyjki powinny zapalać się wszystkie kontrolki.Tak z ciekawości:jaki masz przebieg i ile zapłaciłeś za autko?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-08-2011
Model: FORD FUSION
Silnik: 1.4TDCI
Rocznik: 2008
|
witam to ja tez dozuce cos na temat
świece zarowe zapalily mi sie dpoiero dwa razy przy temperaturze ok -4 a fuzie posiadam od sierpnia tego roku oblodzenie swieci sie juz od +4 na pomaranczowo i zmienia sie przy 0 na czerwono a na temat wspomagania nawet tematu jeszcze nie zglebialem |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
Model: Focus
Silnik: PNDD + LPG
Rocznik: 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Krótka piłka: nie ma termometru, nie ma kontrolki oblodzeniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Proste. Dzięki za pomoc.
Z kontrolką żarowych poczekam do najbliższych mrozów, ale domyślam się, że odpowiedz już mam, wielkie dzięki. A co z kontrolką wspomagania. Podpowiecie, jak jest u Was? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Może komuś się przyda: w ASO twierdzą, że w tym modelu kontrolka wspomagania nie zapala się przy zapłonie.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|