![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-04-2012
Model: Mk III
Silnik: 2.0
Rocznik: 2002
|
Na Poczatku chciałem Powitać wszystkich Forumowiczów
Na Imie mam Krzysiek 31 lat , Niedawno kupiłem Mondeo z 2002 2.0 benzyna 170000 za niewielkie pieniążki auto jest w eleganckim stanie oprócz silnika (pan twierdził ze zawór puka w tłok ) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. problem polega na tym ze słychac jeden zawór i to dosc glosno szczególnie rano przy zimnym silniku do tego po mocniejszym wciśnieciu gazu kopci na niebiesko , Kiedy go kupilem wszystko było ok przejechalem 90 km i zadnych innych objawow ,po pojechaniu na myjnie i wyjechaniu z niej (mylem tylko podwozie i nadwozie ,komora silnika nie ruszana ) chodził na 3 cylindry i zapaliła sie lampka check engine . Kupiłem swiece i przewody ,wymieniłem i podczas wymiany okazało sie ze 3ci cylinder jest mokry ,po wrzuceniu nowych swiec było ok na jakieś 50 km i dzis znowu chodzi na 3 cylindry . Wizyte u mechanika mam umówioną na piątek ale chcem sie upewnic ... czy to hydraulika padła ,czy coś innego ?? I czemu kopci na niebiesko ,czy to cos jeszcze z pierscieniami ,czy pali olej ?? no i czemu chodzi na 3 cylindry ? Ot taka zagadka dla tegich głów a i przy okazji ja sie czegos dowiem . Dziekuje z góry za każdego posta na temat . |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
![]() Zarejestrowany: 25-05-2007
Model: Mondeo MKIII combi
Silnik: 2,0 16v + lpg
|
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-07-2009
Model: PASSAT B8 + VOLVO V40
Silnik: Klekoty po dwa litra
Rocznik: XXI w.
|
Tomek cewkę wymień , no padnę zaraz, chłopie zlituj się. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdyby palił na 3 garki i normalnie odpalał i dymił to ok cewka, ale jak na niebiesko to znaczy że olej przepala i jeden tłok poszedł się już kochać i cała kompresja też, a pierścienie i uszczelka pod głowicą przy okazji, silinik szrot i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-05-2007
Model: Mondeo MKIII combi
Silnik: 2,0 16v + lpg
|
Miałem podobne objawy jak padła mi cewka,chciałem pomóc Piżamkins
|
|
|
#5 |
|
|
ja rozumiem i napisałem, że jak chodzi na 3 gary od tak, i nic innego się nie dzieje to w 75% oznacza wypadanie zapłonu i albo kable, albo świcie, albo cewka i się zgadzam, ale jak pali na niebiesko to znaczy że coś już nie halo jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-04-2012
Model: Mk III
Silnik: 2.0
|
Cewke tez wymienilem razem cały komplet,no i jak wyczyszcze swiece to pali na 4
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: radek
Model: BMW f30 328i
Silnik: 2.0 benzyna TwinTurbo
Rocznik: 2012
|
mnie remont wyniósł 2.300zł z filtrami i olejem.
nowe pierscienie regeneracja calej glowicy uszczelki i uszczelniacze robocizna mechanika i autko smiga jak trrzeba |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|