![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 140 PS
Rocznik: 2011
|
Mam taki problem który zauważyłem dziś podczas zapalania samochodu.
Przed mrozami wystarczyło abym wcisnął pedał sprzęgła i nacisnął przycisk POWER, silnik odpalał. Teraz naciskam pedał sprzęgła , naciskam przycisk POWER i włącza się zapłon i nic, muszę drugi raz nacisnąć przycisk, aby silnik zapalił. Stwierdziłem też iż jeśli bardzo mocno wcisnę pedał sprzęgła to zapala od kopa ... Miał ktoś takie objawy ?? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Też tak myślałem. Zostawiłem samochód w garażu w którym jest 18 stopni i to samo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: mondeo mk3/mk4 Titanium S(było)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004/2009
|
Cytat:
Jakbyś miał problem z czujnikiem sprzęgła to na conwersie pojawiłby sie komunikat o jego wciśnięciu w celu odpalenia a tak to może tylko niesprzyjający zbieg okoliczności,ta współczesna elektronika w autach czasami ma swoje myki i trzeba z tym niestety żyć.Pozdrawiam. W instrukcji nie ma wzmianki nt. świec napisane jest że odpalamy i jedziemy(troszkę głupio to rozwiązali ale ten typ tak ma i juz) Ostatnio edytowane przez jaculek63 ; 23-12-2012 o 09:54 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
No dziś zapalił od razu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , może po prostu trzeba mocno wcisnąć i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Również pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|