![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafal
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Witam. Z góry przepraszam jeżeli opiszę mój problem niezbyt zrozumiale ale niestety nie znam się zbytnio na samochodach. Dwa tygodnie temu kupiłem focusa - anglika. Przez ten czas wszystko działało jak należy. Dwa dni temu przy próbie odpalenia autka, przy rozgrzanym silniku usłyszałem dziwny dźwięk spod maski - coś jakby uderzenia łopatek jedna o drugą. Rozrusznik nie kręcił natomiast słychać było ten dźwięk. Spróbowaliśmy odpalić na "popych" i dało rade. Po powrocie do domu próbowałem ponownie go uruchomić i tym razem już nic nie było słychać. Prądu też już niestety nie było. Po podłączeniu na kable prąd był natomiast przy próbie odpalenia znów było słychać ten sam dźwięk. Podłączyłem akumulator do prostownika ale wskazuje, że jest naładowany. Jak uważacie czy problem leży w altenatorze, rozruszniku czy może jak ktoś ostatnio mi zasugerował cewka zapłonowa? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Ernest
Model: VW GOLF
Silnik: 1.6 TDI (105KM)
Rocznik: 2011
|
Sprawdź szczotki czy się nie zawiesiły
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
z tego co opisujesz to akumulator sie rozładował wiec brak ładowania a dziwny dzwięk to tak jak by coś z rozrusznikiem
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia