Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|zachodniopomorska

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-09-2012, 07:33   #1
makiavelli

Domyślnie ASO Szczecin

Ponieważ to mój pierwszy post chciałbym się przywitać i zarazem podziękować za kopalnie wiedzy jaką jest to forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ponieważ jestem nowym użytkownikiem MK4 (wcześniej MK3) mam kilka pytań, na które odpowiedzi nie znalazłem.

1. Mam zamiar skorzystać z "Gwarancja 12" Forda. Nie wiem jeszcze czy wszystkie części w moim samochodzie są oryginalne. Co w przypadku gdy np tarcze hamulcowe były zmieniane i są innej firmy niż zaleca to Ford?

2. Czy w szczecińskim ASO przy przeglądach i naprawach jest możliwość przybywania przy samochodzie? Jakoś nie ufam na tyle mechaniką aby zostawiać im w ciemno moje auto.

3. Jeśli w ASO nie można być podczas naprawy auta, to czy w innych warsztatach Forda w Szcz. można patrzeć fachowcom na ręce? Jak Wy podchodzicie do tej kwestii?

4. Zakładając, że będę robił przeglądy w ASO, to czy filtry, olej itp zakupione w http://www.ford-esklep.pl/ będą traktowane jako oryginały? Kupować je w ciemno?

5. Czy w Szczecinie jest sklep z oryginalnymi częściami do Forda? Jak wyglądają w nim ceny w porównaniu z http://www.ford-esklep.pl//

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez makiavelli ; 24-09-2012 o 07:45
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2012, 07:53   #2
bury22
ford::average

Imię: Radek
Model: Focus III
Silnik: 1.6 i 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: ASO Szczecin

`
Cytat:
Napisał makiavelli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy w szczecińskim ASO przy przeglądach i naprawach jest możliwość przybywania przy samochodzie? Jakoś nie ufam na tyle mechaniką aby zostawiać im w ciemno moje auto.
Jeszcze się nie spotkallem żeby w ASO można było być podczas naprawy na warsztacie .
Cytat:
Napisał makiavelli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli w ASO nie można być podczas naprawy auta, to czy w innych warsztatach Forda w Szcz. można patrzeć fachowcom na ręce?
Widziałem czasami w warsztatach tabliczki , że naprawy wykonywane pod nadzorem i z uwagami klienta 300% cennika .
Cytat:
Jak Wy podchodzicie do tej kwestii?
Ja bardzo negatywnie , uważam to za kompletny bezsens , nie znam się na tym i patrzenie na ręce może tylko ich ******** od razu wyobrażam sobie żę stoi nade mną gościu który nie ma pojęcia o tym co robie i jeszcze mnie poucza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Głośniki przód : Swans TN28 RS / Tec LS120 / Tec LS185
Subwoofer : Brax 10.1
Wzmacniacze : ARC-Audio SE 4200 / U-Dimension Pro 10.4 v2 / DLS Ultimate A6 / U-Dimension Pro 3.4 v2 / Orion HCCA 225

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 24-09-2012 o 17:21 Powód: Regulamin pkt13
bury22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2012, 12:00   #3
Hyper
ford::average

Model: Passat B7
Silnik: 1.4 TSI 160KM
Rocznik: 2014

Cytat:
5. Czy w Szczecinie jest sklep z oryginalnymi częściami do Forda? Jak wyglądają w nim ceny w porównaniu z [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Myślę, że większość poleci Jacka, administratora tego forum. Ja u niego kupuję wszystkie wymagane części do przeglądu gwarancyjnego, w czerwcu wykupiłem "Gwarancję 12" i nie było żadnego problemu. Napisz maila (podam na PW), podaj dane, Jacek odpisze co jest potrzebne i poda ceny.
Stary 01-10-2012, 13:25   #4
ktomek
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2006

Witaj,
po 1. Oryginalność części nie stanowi o przyznaniu czy też o jej nieprzyznaniu. Ma to oczywiście znaczenie, ale tylko w przypadku kiedy uszkodzona/niesprawna część objęta będzie gwarancją w programie GW12 miałaby być wymieniona... rozumiesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po 2. W ASO przy Rondzie Hakena poczekalnia znajduje się dosłownie 2m od pierwszego stanowiska. Możesz zażyczyć sobie np. żeby właśnie na tym stanowisku obsługiwany był Twój samochód Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po 3. Myślę, że kolega Bury22 wypowiedział zdanie większości... wszakże kto z nas lubi kiedy patrzy mu się na ręce i poucza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po 4. Klient zawsze może dostarczyć swoje materiały/części, a czy będą one traktowane jak oryginały... to zależy jakie dostarczysz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oryginalne czy zamienniki
po 5. Coś kiedyś słyszałem, ale nie pamiętam gdzie to jest, tak czy inaczej firma nazywa się HAKCAR Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam
ktomek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-10-2012, 20:24   #5
bambelo
ford::advanced

Imię: Andrzej
Model: HONDA ACCORD + Mondeo mk3
Silnik: i-VTEC
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał ktomek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W ASO przy Rondzie Hakena poczekalnia znajduje się dosłownie 2m od pierwszego stanowiska. Możesz zażyczyć sobie np. żeby właśnie na tym stanowisku obsługiwany był Twój samochód
i raczej możesz sobie zażyczyć stanowisko które chcesz bo ostatnio jak byłem to wszystkie były puste ... nikt tam nie jeżdzi czy co ?
bambelo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania