![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-04-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010
|
Witam
Tak jak w temacie --czy orientuje się ktoś czy ford montował seryjnie, w jakich modelach i jakich latach system wspomagania parkowania "Xvision XP340R" Na forach europejskich trafiłem na dosłownie kilka wątków że w servisie forda ktoś takie coś nabył -a ja właśnie taki model mam -potrzebuje centralki(modułu) a na 100% nie jestem pewien czy to ford w serii puszczał. Znalazłem coś takiego na ebay(dokładnie taki sam moduł - jedną sztukę ale ta jest na przód i nie koniecznie do forda : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] może ktoś z was też taki moduł posiada dzięki za informacje |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
fabrycznie była instalacja Bosch
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-04-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010
|
czyli ten wynalazek w kilku fordach które znalazłem to dokładka ??
a jak się ma do tego, że to właśnie service Forda zakładał-widziałem(czytałem) to w kilku c-max i mondeo jeden przykład z Polski-allegro [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] z ciekawości podjadę do serwisu i zapytam ale dzięki za odpowiedź |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
np. Ford Wikar w Krakowie dokładał czujniki parkowania firmy Logic (firma Logic produkuje też dodatkowe alarmy dedykowane fo Forda), natomiast Ford Euro Car w Krakowie, dokładał czujniki Valeo Nie wiem jak z ceną na dzień dzisiejszy, kiedyś wyceniali - cena samych czujników = 500zł - cena montazu = 500zł czyli w sumie 1000zł za dokładane czujniki 2) Na tej samej zasadzie, możesz kupic na allegro moduły bluetooth które: - są zdemontowane z konkretnego forda - nie były montowane fabrycznie, tylko dokładane np. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 26-10-2012 o 12:02 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo MK3
Silnik: słaby - 1.8 Duratec
Rocznik: 2001
|
kurcze glupia sprawa, ale ja zalozylem u siebie czujnik i calosc z wyswietlaczem kosztowala mnie 45zl + przesyłka i jakies piwo do reki, dziala bez zarzutu, jedyne co sobie pluje w brode to ze zalozylem tylko na tyl, zamiast na przod tez odrazu, ale nie wykluczam w przyszlosci..
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
Arturek
|
|
|
|
#7 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo MK3
Silnik: słaby - 1.8 Duratec
Rocznik: 2001
|
No fakt.. tylko pytanie czy klient który zaczal temat ma jeszcze gwarancje? W opisie ma że mdo jest z 2006r, więc już nie młode autko
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
Odpowiadam ogólnie, w odniesieniu do podanej przez Ciebie i przeze mnie ceny - nie zawsze uzytkownik ma wybór W moim przypadku - poczekałem aż skończy się gwarancja i sam sobie założyłem Przepraszam, że odbiegam od głównego tematu wątku Kolega pytał o "fabryczność" - więc wyjaśniam, co ja przez to rozumiem (w uproszczeniu) - fabryczne - sprzęt montowany na lini montażowej, zazwyczaj z logo Ford - sprzet akcesoryjny - sprzęt / akcesoria nie stosowane fabrycznie przez Ford = innych firm, "dokładane" np. przez ASO Piszę w uproszczeniu i myślę, że każdy zrozumie o co mi chodzi => proszę nie podawajcie przykładów fabrycznych elementów które mają np. logo Hella czy Bosch Moim zdaniem (mogę się mylić) czujnik parkowania, który ma kolega, to zestaw akesoryjny pozdrawiam Arturek
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|