![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-10-2012
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 1.8 b+g
Rocznik: 1993
|
Witam.
Mam problem z elektrycznymi szybami pasażerów. Szyby otwierają się lecz się nie zamykają z przycisków w poszczególnych drzwiach. Zamykanie działa z drzwi kierowcy. Dodam, iż zaczęło się to od drzwi pasażera z przodu. Zamykanie przestało działać. Zmieniłem włącznik z tylnych drzwi do przednich i kilka dni było dobrze, później włącznik łapał co jakiś czas aż w końcu przestał działać. W tym czasie w drzwiach za kierowcą także przestało działać zamykanie. Proszę o jakieś rady. Z góry dziękuję. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: MICHAŁ
Model: MONDEO MK1
Silnik: 1.6 90KM + LPG
Rocznik: 1994
|
miałem właśnie ten sam problem. dzisiaj zlikwidowany. Przycisk ładnie klikał a szyby nic rozebrałem przycisk i tam nie stykały w pozycjach z tymi pinami co tam są poprawione problem rozwiązany. sprawdz sobie miernikiem kolo kostki jak działa ci od kierowcy to klikaj szybko opuszczanie konkretnej szyby tak zeby skokowo ci sie opuszczala i sprawdzaj na jakich kablach masz plus przy opuszczaniu a na jakich przy podnoszeniu i sprawdz czy masz tak samo jak próbujesz od pasażera jak nie to przycisk rozbierz i popatrz czy tam nic sie nie dzieje ze nie styka a jak dalej nic to szukaj przyczyny przy silniczku
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|