![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wojtek
Model: transit
Silnik: 2,5 d
Rocznik: 1998
|
Witam jestem tu nowy przeglądałem wszystkie posty i nie znalazłem nic sensownego do mojego problemu. Zakupiłem właśnie Transita 2,5 D z 1998 r o przebiegu 380000. Auto na wolnych obrotach dymi lekko natomiast na wysokich i podczas obciążenia bardzo mocno na niebiesko.
Mam tam jakąś wiedzę na temat mechaniki i dotychczas sprawdziłem: - wtryski ok prawidłowe ciśnienie otwarcia itd jak nowe z 2012 r - pompa wtryskowa wymieniona na inną oraz sprawdziłem ustawienie rozrządu - zmierzone ciśnienie sprężania ponad 37 atm na wszystkich - próby olejowej nie wykonałem uznałem że w tej sytuacji niema potrzeby - lekki przedmuch z odmy - został ustawiony luz zaworowy - nie wiem czy bierze olej na bagnecie jest na max. zrobiłem dopiero 120 km i trudno cokolwiek w tym temacie powiedzieć jeśli ktoś ma jakiś pomysł proszę o wsparcie |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Cytat:
A spowodowane to może być jednak złymi (lejącymi) wtryskami i przede wszystkim mocno opóźnionym wtryskiem. Sprawdź statyczny kąt wyprzedzenia wtrysku ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] post #8 ), jeżeli jest ok, to jednak oddaj wtryski do porządnego pompiarza, potem pompę. Jeżeli spaliny śmierdzą palonym olejem, to chyba jednak bierze olej i nie ma sprężu (pomiar jak pisałem, jest... podejrzany)...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 01-05-2013 o 22:10 |
||
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|