Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-02-2013, 03:25   #1
Delwazon
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Mondeo Mk III
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Dołożenie legalnych kompletnych xenonów MK III

Witam!
Chciałbym doposażyć swoje Mondeo w xenony (bi-xenony może nawet).
Na wstępie zaznaczam, że nie chcę super ultra hiper zestawu z Allegro za 199,99zł, tylko chcę wszystko zrobić jak Pan Bóg przykazał.
Wg mnie potrzebuję:
-Przełącznik świateł bez regulacji wysokości (przy okazji dorzucę sobie regulację jasności podświetleniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czyli to: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
-Lampę (klosz) sztuki dwie.
-Spryskiwacze plus zderzak pasujący pod nie (wiem, że mogę wyciąć dziurę w istniejącym, ale akurat jestem i tak na etapie zmiany na ładniejsiejszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Układ samopoziomowania, czyli coś takiego : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
-Żarniki,przetwornice i resztę tałatajstwa którego nazw nie znam.
Moje pytania są następujące:
1. Gdzie, jak i czy bardzo trudne jest podpięcie układu samopoziomowania? Z tego co kojarzę robi się to w okolicy tylnego wahacza, ale co z jakimś okablowaniem, ustawieniem tego po montażu? Diagnosta? Mechanik?
2. Czy spryskiwacze reflektorów można podpiąć pod istniejącą instalację spryskiwaczy szyb?
3. Czy jeśli będę miał ori klosze to czy mogę zrobić bi-xenon w jednej soczewie, a w drugiej dzienne? Wiem, że jest to wykonalne, ale bardziej interesują mnie materiały potrzebne do przeróbki (kable, przetwornice, soczewki itd itp)
4. Co z wiązką którą obecnie mam podprowadzoną do świateł? Da się ją jakoś przerobić, czy jest do wywalenia?
5. Czy zestaw Super Duper Hiper Xenon z Allegro za 200zł wsadzony do ori klosza ze spryskiem i poziomowaniem jest legalny? Wtedy jeśli tak to chyba wtyczek nie muszę przerabiać,prawda?
Na chwilę obecną tyle, przepraszam za być może głupie pytania, ale akurat w tej kwestii jestem baaardzo zielony a chcę to zrobić dokłąanie, sensownie ładnie i przydatnie dlatego też musze się dowiedzieć wszystkiego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z góry dzięki za odpowiedź i pomoc!

Delwazon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania