![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: Focus III
Silnik: 2000
Rocznik: 2012
|
Witam,
Niestety poprzez pośpiech wczoraj wrzuciłem w pralkę ubranie w którym był kluczyk od Focusa II Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Niestety, pomimo tego ze delikatnie chusteczką osuszyłem to co się dało, nie działa pilot. Spróbowałem otworzyć auto kluczykiem i się otwarło. Auto odpaliłem, ale po chwili zaczęły migać awaryjne (najwidoczniej uaktywnił się alarm). Co zrobić w tym przypadku? Jaki jest koszt dorobienia nowego kluczyka i jego zakodowania?? Gdzie można to zrobić w Krakowie lub Tarnowie?? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-11-2012
Model: Galaxy mk3
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Ja tez raz wypralem swoj kluczyk ale od razu rozebralem i sie okazalo ze do srodka woda sie nie dostala ale i tak wyjalem baterie i suszylem(na grzejniku) go przez noc na wszelki wypadek i dziala bez problemu. Wiec moze i ty sprobuj go dobrze wysuszyc moze pomoze a jak nie to tylko dorobic nowy.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Kup sobie dokładnie taki sam używany - na forum jest kolega, który tym handluje albo na Alledrogo poszukaj. Przełóż część z pilotem (transponder immo jest schowane w tej części przy grocie), a nowy pilot doprogramujesz sobie do samochodu sam (jest procedurka w instrukcji obsługi). Tak będzie najtaniej - myślę, że w okolicach 100-150PLN się zamkniesz.
|
|
|
|
#4 |
|
|
A co z alarmem?? Będzie mi to działało?? Masz namiar na tego gościa co handluje kluczykami?
Mój kluczyk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Nestorb ; 03-05-2013 o 16:17 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: KRIS
Model: MONDEO MK5 ST LINE
Silnik: 2,0 TDCI 218KM 476NM
Rocznik: 2016
|
kolego jest w krakowie zakład który naprawia wszelkie piloty i programuje klucze poprostu wszysko ci zrobi zadzwoń 608-820-820 KRAKÓW
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
Użytkownik kubaw20055. Zagadaj do niego myślę, że na pewno ma to czego potrzebujesz. Jestem niemal pewny, że naprawa tego będzie droższa od kupna używanego kluczyka, ale zawsze warto spytać w obu źródłach. Jeśli chodzi o alarm - fabryczny powinien działać bez problemu z nowo doprogramowanym pilotem. Jak pisałem wcześniej programowanie nowego pilota to łatwizna jest i samemu to w 2 minuty zrobisz.
|
|
|
|
#7 |
|
|
No niestety. W zakładzie w którym sprawdzili mi kluczyk okazuje się, że niestety poza immobilizerem (który działa), reszta nie nadaje się już do naprawy. Woda porobiła za duże spustoszenie. Nie pozostaje mi nic innego jak dokupić pilota do alarmu. I tu mam pytania. Jeżeli kupię taki kluczyk jak poniżej:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] to czy będę mógł przełożyć samego pilota do mojego grotu (żeby nie dorabiać kluczyka)? Czy będę go mógł bez problemów zakodować w swoim aucie?? Czy będę musiał przekładać do niego swój moduł immobilizera, czy przy kodowaniu zaprogramuje mi się nowy pilot do centralnego wraz z immo w nowym kluczyku?? Czy mogę kupić pilota z Focusa MKI czy nie będzie pasował?? Ostatnio edytowane przez Nestorb ; 25-05-2013 o 10:59 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Będziesz mógł przełożyć i zakodować pilot nawet z tego kluczyka: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] albo tego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
A 100zł zostanie na uczenie skutecznej naprawy...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 25-05-2013 o 20:51 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Ale samą pastylkę (czy raczej "pręcik") immo da się przełożyć ze starego (w tym typie kluczyków zdaje się siedzi ona z boku pilota).
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|