![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Jakub
Model: MK4
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2008
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Mianowicie piszę bo mam taki problem. Może ktoś miał podobny lub zna skadinąd rozwiązanie mojego. Posiadam Mondeo mk4 2.3 HE. Problem polega na tym że, po dłuższym postoju ( czyt. ponad 2godź) zaraz po ruszeniu moje hamulce nie hamują z pełną siłą. Czyli tak jakby mnie nie wspomagało serwo hamulcowe. Wystarczy że, silnik trochę pochodzi i odzyskuję pełną siłę hamowania. Ponieważ czytałem podobny temat na tym forum wspominający o jakimś zaworku podciśnienia dodam że, nie mam twardego pedału hamulca po uruchomieniu silnika. Pedał normalnie wpada od razu w podłogę. Prosiłem również użytkowników o wysłanie mi instrukcji wymiany tego zaworka chciałem się podjąć sam tego zadania ale nie uzyskałem odpowiedzi. Pomoże ktoś coś zasugeruje gdzie szukać przyczyny? Pozdrawiam i z góry dziękujęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Jakub
Model: MK4
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2008
|
Moja usterka jest o tyle trudna do zdiagnozowania bo trzeba to sprawdzać na zimnym silniku. A już sam dojazd do mechanika powoduje że, wszystko jest w normie. Zwróciłem się również do mechaników niezależnego serwisu forda którzy to po podłączeniu auta do komputera stwierdzili że, wina leży po stronie czujnika pedału hamulca. Wymieniono wyżej wymieniony czujnik lecz to problemu nie zlikwidowało. Stwierdzono również że, serwo jest dobre. Przerasta mnie to nie mam hamulca ratujcie? Czy nikt nie chce pomóc?
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm