![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Transit
Silnik: 2,5 TD
Rocznik: 1995
|
Witam,
Chciałem wymienić podkładki pod wtryskami w moim osiołku (2.5 TD) jednak w sklepie okazało się, że są 3 rodzaje wysokości. I teraz mam problem. Jak sprawdzić, która wysokość podkładki jest dla mnie odpowiednia. Najprościej byłoby zmierzyć starą, ale niestety nie mam 100% pewności czy ktoś przede mną jak tam grzebał to czy nie wymieniał na jakieś inne. Czy jest jakaś tabela lub cokolwiek, która określa jaka podkładka do jakiego wtrysku (mój ma wtryski cienkie koloru różowego)? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Miedziane podkładki mają starsze grube wtryskiwacze, stosowane przy pompie CAV Lucas (do 1992 roku). Na rysunku pierwszym masz grube wtryski, są dociskane od góry dokręcaną poprzeczką 13 na dwóch szpilkach (miedziana podkładka to poz.16), na drugim są cienkie Stanadyne (poz. 11 to uszczelka teflonowa, 12 kauczukowa). Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Uploaded with [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 24-08-2013 o 19:35 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Pisząc podkładki miałem właśnie na myśli te uszczelniacze kauczukowe i teflonowe. Tylko jak dobrać ich wysokość??
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Oznakowanie wtryskiwaczy Stanadyne zmieniało się, najpopularniejsze warianty są na rysunku:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Spisz oznaczenia i w ASO powinni ci sprzedać odpowiednie uszczelniacze. Wg katalogu Forda było ich... 7 (siedem) różnych. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#5 |
|
|
Dzięki za pomoc.
Udało się znaleźć numery i co ciekawe mam jeden wtrysk inny niż pozostałe |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Postudiuj jeszcze tabele wtrysków w wątku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] post#7.
Może dojdziesz jakie powinny być.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|