Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-12-2006, 10:36   #1
Marek_Bog
ford::advanced

Domyślnie ogrzewana przednia szyba

Witam

mam prosbe do kolegow majacych dostep do "tajnych" informacji odczytanych z VINu - czy moje mondeo 2.5v6 GHIA mialo fabrycznie podgrzewana przednia szybe? widze ze szyba ta jest wymieniona na nowsza (zwykla - bez grzania), co wiecej juz widze pewne "dziurki" na niej. nie mam wlacznika ogrzewania ale pod zaslepka mam cala kostke z okablowaniem - nie wiem jak daleko te przewody ida (moze tylko kawalek). w skrzynce bezpiecznikow pod nogami mam wszystkie mozliwe bezpieczniki, tak samo w skrzynce w silniku. nie umiem sam sobie odpowiedziec czy fabrycznie mondzik mial podgrzewana szybke czy nie. teoretycznie wersja GHIA miala podgrzewana szybe, moze ktos wymienil na normalna (z oszczednosci?) i wystarczy ze ja wymienie na grzana i podepne wtyczki?
bardzo prosze o pomoc, moj VIN:
WF0AXXGBBARP61292

dzieki, pozdrawiam

Marek_Bog jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-12-2006, 10:50   #2
1olek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
Domyślnie

Marek_Bog, jezeli instalacja jest to po zdjeciu plastikow przy wycieraczkach pod szyba w okolicy filtra przeciwpylkowego powinien byc wyprowadzony przewod (wtyczka) do podpiecia ogrzewania przedniej szyby. To samo powinno byc po 2 stronie. Jezeli instalacja jest wystarczy podpiac przelacznik i zamontowac brakujace przekazniki i po sprawie.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 29-12-2006, 11:03   #3
Marek_Bog
ford::advanced

Domyślnie

ok dzieki za info, jak tylko znajde chwilke czasu zeby w taka pogode pogrzebac przy aucie to sprawdze podszybie czy jest tam cos podejrzanego. tym niemniej jesli kiedys moje mondeo mialo ogrzewana szybke to przekazniki powinny byc a brakuje tylko wlacznika (i oczywiscie szyby :fcp4 ), ale oczywiscie musze to sprawdzic.
Marek_Bog jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania