Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-01-2014, 02:25   #1
topdd
ford::amateur

Imię: Andrzej
Model: Grand C-MAX
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Czy w wersji 5 osobowej środkowy fotel też chowa się w prawym fotelu?

Witam,

Wszystkich forumowiczów - dawno mnie tutaj nie było (mineły dwa latka od kiedy zarżnąłem silnik w FOCUS MK2 1.6 tdci 90KM) ale chęć posiadania FORDA powróciła z okazji tzw. Kratki.
Dzisiaj zamówiłem Forda Grand C-Max 1.6 TDCI 115KM TREND i wszystko byłoby pięknie poza nurtującym mnie pytaniem na które niestety nie uzyskałem odpowiedzi od FORD. A mianowicie:

Czy przy wyborze auta 5 osobowego bez dodatkowych siedzeń w wersji GRAND TREND środkowy fotel 2 rzędu siedzeń też ma możliwość schowania go w siedzeniu prawym - np. aby przewieść narty i 4 osoby

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam Andrzej

topdd jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2014, 09:56   #2
zbigi07
ford::beginner

Model: Grand C-max
Silnik: 1,6 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Czy w wersji 5 osobowej środkowy fotel też chowa się w prawym fotelu?

Witam,

Kolego w wersji 5 osobowej Titanium środkowy fotel się chowa. Myślę, że u Ciebie będzie podobnie mimo wersji Trend
zbigi07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2014, 12:16   #3
buk07
ford::advanced

Imię: Michał
Model: S-Max Trend
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Czy w wersji 5 osobowej środkowy fotel też chowa się w prawym fotelu?

W salonie w Gdańsku stał Grand C-Max w wersji Ambiente, 5-osobowy i tam też fotel się chował. Więc w Trendzie raczej inaczej nie będzie - chyba że ostatnio Ford coś pozmieniał.
buk07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2014, 12:27   #4
topdd

Dziękuje bardzo za odpowiedz - bardzo mnie to cieszy. A czy któryś z kolegów ma i użytkuje Granda w wersji 115KM? i jak to jeździ?
Pozdrawiam
Stary 15-01-2014, 14:14   #5
KaiM
ford::average

Model: Grand C-Max
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2011

Ja użytkuję.

Jeździ bardzo przyjemnie - ale to kwestia odczuć więc wszystko zależy od tego z czego się przesiadasz i czego oczekujesz.

Moja żonka po przesiadce z Corsy 125KM trochę narzekała ale się przyzwyczaiła. Jak dla mnie od początku ten silnik najbardziej pasuje do rodzinnego charakteru tego auta, cieszy mnie lekkość z jaką przyśpiesza pomimo masy, aczkolwiek wgniatania w fotel się nie spodziewaj.

Spalanie około 6ltr/100km
KaiM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-01-2014, 16:35   #6
topdd

Witam,

Dziękuje za odpowiedź,
Przesiadam się z Nissana Note 1.6 110KM (spalanie średnie ok. 6-7 L/100; autostrady tempomat 150km/h = 8,5L/100) - trzeba przyznać jest to super silnik do tego autkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale wcześniej posiadałem FOCUS MK2 1.6 TDCI 90 KM (spalanie średnio 6L/100)i także byłem bardzo zadowolony z osiągów.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania