![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-07-2013
Model: Kuga MK2
Silnik: 2.0 TDCI 140KM automat
Rocznik: 2013
|
Wczoraj zaświeciła mi się nagle kontrolka otwartych drzwi, zignorowałem to bo wiadomo mróz tęgi więc przeczekamy, ale dziś auto zaskoczyło mnie zupełnie, przestały działać zupełnie elektryczne szyby zarówno przód i tył nie działa nawet podświetlenie sterownika w drzwiach kierowcy do tego tylna wycieraczka nie działa. Bezpieczniki są w porządku zatem obstawiam że coś może pękło tudzież mróz trzyma całość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ktoś może ma jakiś pomysł gdzie zacząć szukać?
Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 30-01-2014 o 08:45 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-02-2013
Model: Focus Mk1 3D HB
Silnik: 1.4
Rocznik: 1999
|
Pierwsze co - przelotka między karoserią a klapą bagażnika. Tam szukałbym niedziałającej wycieraczki i lampki otwartych drzwi (oświeca się też przy otwartym bagażniku - przynajmniej u mnie). W tej przelotce kable lubią się urywać.
El. szyby mają swoje bezpieczniki (F37 i F40 bodaj, na tabliczce w aucie taka kłódka), dodatkowo jest bezpiecznik za całą skrzynką bezpieczników - na niego też patrzyłeś? Z tym, że gdyby ten umarł to nie działałby Ci centralny zamek. U mnie po przepaleniu tego jednego z tyłu nie działały też el. szyby. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
bezpieczniki sprawdziłem od razu, wszystkie po kolei i są w porządku a tymczasem szyby ani drgną - wydaję mi się że coś może poszło w drzwiach kierowcy skoro nawet nie działa podświetlenie przycisków - a pierwszym objawem przed uszkodzeniem sterowania szybami, było to że przy opuszczaniu szyby w drzwiach kierowcy zapalała się kontrolka otwartych drzwi, wygrzałem dziś auto porządnie w ogrzewanym garażu i kontrolka drzwi już się nie świeci, za dnia jak nie będzie mrozu aż takiego to zabiorę się za rozkręcanie drzwi i sprawdzę tą przelotkę wraz kablami idącymi do klapy bagażnika, oby wystarczyło mi cierpliwości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez meff ; 30-01-2014 o 04:14 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
wymiekam według mnie kable prowadzące do bagażnika są w porządku, bezpieczniki również, czyli czas zabrać się za drzwi, w którychś z nich pewnie jest niespodzianka, albo oddam całe auto do jakiegoś warsztatu bo powoli brak mi już cierpliwośći na dłubanie przy tym
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-02-2013
Model: Focus Mk1 3D HB
Silnik: 1.4
Rocznik: 1999
|
Odpinaj po kolei kable idące do drzwi - u mnie zwarcie robiły tylne lewe drzwi, przez co auto nie chciało się zamykać + przepalało bezpiecznik. Chyba strzelony siłownik centralnego, ale od 5 miesięcy rozbieram tapicerkę drzwi żeby zobaczyć co i jak... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
jakieś czary mary - odłączyłem wiązki prowadzące do drzwi kierowcy i pasażera z przodu, nie znalazłem nic, podłączyłem je ponownie i chciałem się zabrać za tył ale widzę że się świeci sterownik, działa wszystko poza tylnymi prawymi drzwiami więc pewnie tam jest przyczyna tego problemu
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|