![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-04-2015
Model: mondeo mk4
Silnik: 2,0 tdci 140km
Rocznik: 2009
|
Witam wszystkie dobre duszyczki.
W foce padła turbina... kupilem nowa zregenerowana + filtry + olej + zestaw montazowy itd... i dalem do mechaniora... mialo byc pieknie itd ale nie jest... turbina nie zalacza sie... nie ma sily nawet nadmuchac balwankow... troche poczytalem o temacie i mam swoje typy... jak na moje turbina sie nie steruje bo nie ma podcisnienia... podejrzewam ze zrobili to na chama i mogli uwalic wezyki... teraz pytanie jak moge zlokalizowac te wezyki... gdzie one ida? wiem ze jeden idzie do gruchy tak? ma ktos moze jakis schemat a jeszcze lepiej zdjecia? wole poznac wasza opinie przed jutrzejszym oddaniem samochodu na reklamacje... pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zablokowany
Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
|
Dałeś do mechanika. Wziął za robotę kasę. Turbina nie działa. Dlaczego odebrałeś auto od mechanika skoro nie zakończył pracy ? I jeszcze pewnie mu zapłaciłeś ?
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
taka odp wystarczy? a teraz moge prosic o konstruktywne pomysly co mogli popsuc? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Focus Mk1 FL
Silnik: TDCi 1,8
Rocznik: 2004
|
Obejrzyj czy wszystko jest na miejscu. Być może z turbiną wszystko jest OK, a samochód jeździ w trybie awaryjnym, bo nie został założony albo spadł np. wężyk od MAP Sensora. No i jak zwykle - kody błędów a jeszcze lepiej parametry live zdecydowanie pomogą w diagnostyce.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
mechanik dzwonil i powiedzial ze turbina jest ok... nie dziala podcisnienie... a dokladnie zaworek podcisnienia... moze mi ktos powiedziec ktory to jest zaworek...
bo sa tam 2... jeden od gruchy 2 od egr... i nie wiem ktory mam zamowic... a chcialbymto zrobic jak najszybciej zeby juz dzisiaj wyslali... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Co Ty masz za mechanika, że nie potrafi przeczytać co jest na zaworku napisane, jak wie który. Może przez okulary odczytać, a jak za małe napisy to może przez lupę.
|
|
|
|
#7 |
|
Zablokowany
Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
|
Mechanik z dupy ..........już to pisałem ale .......
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
komunikacja jest lipna bo tam siedzi baba w biurze obrazona na caly swiat ze musi tam byc i z laska wszystko robi... mechanik jej przekazal ze padl zaworek i nie dziala a ona juz mi nie poda co i jak... a ze sa tam 2 1 od egr a drugi od podcisnienia turbiny to chcialbym sie dowiedziedziec jak on wyglada zeby moc go zamowic jeszcze dzisiaj... moze by sie udalo go jeszcze dzisiaaj wyslac... tylko ze od niej prosilem sie o to od godziny 13...
a tak konstruktywnie zamiast wylewac zale itd... moze ktos by pomogl? :/ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: Focus mk3 lift mondeo mk4 lift
Silnik: 1.5tdci 95kM 1.6 115KM
Rocznik: 2018 2013
|
Chłopie sam sobie pomoż.
Myslisz, że ktoś będzie odwalał robotę za Twojego mechanika a ty nic z siebie nie dajesz tylko czekasz aż Ci wywróżymy z kart. Jak zaprowadziłeś do jakiegos partaka to teraz tam jedź i sam sobie sprawdz. Może niech tu napiszą wszyscy mechanicy z całej polski oswoich problemach. Po co mają sie meczyć , zrobimy robotę za nich za free. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
|
Cytat:
chlopie... czy ty myslisz? jak myslisz od czego jest forum? od pisania pierdol takie jak ty piszesz, czy moze jednak od pisania w sprawie porady i szukania wspolnie rozwiazania? ja nie chce zeby ktos mi wywrozyl z kart ... pisze ze potrzebuje informacji na temat zaworu podcisnienia! rozumiesz czy nie? jesli nie wiesz co to jest to przestan zasmiecac i zrob miejsce dla osob kompetentnych... nie potrzebuje postow z cyklu radz sobie sam skoro twoj mechanik nie dal rady albo postow z cyklu mechanik do dupy... ogarnij sie! posty z cyklu mechanik to glupek jedz sam sprawdz bo nikt nie bedzie za cb nic robil sa nie na miejscu... jak chcesz leczyc swoje kompleksy to napisz do "Przyjaciółki" albo do "Tiny" czy tam "Bravo Girll"... ludzie ogarnijcie sie ja szukam tutaj porady a nie wywodow... co to jest forum gospodyn wiejskich zeby pisac o odczuciach? wiem mechanik do dupy... sam chce sobie poradzic... jednak nie potrafie dlatego pisze tutaj... dokladnie to jest ten zawor: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. prawy z tych 2... 2 jest do egr podobno... teraz pytanie czym one sie roznia i czy sie wg od siebie czyms roznia? czy to jest ten sam zawor tylko sterowany z 2 roznych miejsc i nie wazne jaki kupie... czy jakas osoba kompetentna ktora wie co i jak moze mi pomoc? Ostatnio edytowane przez deviljin84 ; 30-06-2017 o 23:57 |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|