![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: rafał
Model: c-max
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
nie jest to bardzo meczoce albo glosne lecz slychac lekkie buczenie nie zwiazane z nawiewem czy radiem czy swiatłami nie ma błedów poza 900 ale to norma może ktoŚ od liczników cos doradzi. jest tak od lipca poza tym nic sie nie dzieje ale chciałem się zapytać czy też tak macie???
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Standard - "buczy" czujnik temperatury wewnętrznej climatronica. Jest tam taki miniaturowy wentylatorek (1cm średnicy mniej więcej), który ma fatalnej jakości łożyskowanie (tzn. nie ma łożysk)...
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: C-max Ghia (panorama)
Silnik: 2.0tdci 136KM
Rocznik: 2009
|
Tak tak znamy to. Tedi opisał wszystko jak cza. Wiatraczek klimatronika.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Wyczyszczenie go czasem pomaga.
Jak nie ma łożysk może przesmarowanie czymś o gęstszej konsystencji na chwilę pomogłoby?
|
|
|
#5 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Rozebrać ten czujnik - drugie niezerowe wyzwanie...
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Z drugim się mogę zgodzić - w sumie to go nie rozbierałem, tylko wyczyściłem pędzelkiem ten kurz, który się na łopatkach nagromadził - pomogło.
Co do pierwszego, to z tego co pamiętam nie było to jakoś skomplikowane, tylko jakiegoś chudorękiego/chudoręką najlepiej do tego zatrudnić. Od strony kolumny kierownika jakoś było do niego dojście. Zejdę do auta, to sprawdzę dokładnie jak. Wyjęcie go to przekręcenie lekko w lewo albo w prawo i pociągnąć do tyłu. Montaż w odwrotnej kolejności.
|
|
|
#7 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-03-2013
Model: C-MAX Titanium Ultima
Silnik: 2.0 TDCi 173 KM
Rocznik: 2010
|
myślałem że jestem jedyny z takim problemem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
|
Nie, u mnie też delikatnie buczy, mnie drażni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale mąż twierdzi że nasz silnik i tak cicho chodzi, więc staram się ignorować. Choć jak czasem latałam golfem 5 to tam w ogóle silnika nie słychać, na światłach pierwszy raz jak stanęłam, to sprawdzałam czy mi czasem nie zgasł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wysłane gołębiem z Latającego Holendra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
A ten golf to też diesel był?
Jeździłem nowym 1.6tdci i tez po rozgrzaniu, na luzie, ledwo co go było słychać. Nawet mój po wymianie wałków, popychaczy i zmianie bardzo scichł, jak się rozgrzeje to bardzo delikatnie teraz mruczy.
Jak mogę, to pomogę Kontakt: wrzoch(at)gmail.com Ostatnio edytowane przez wrzoch ; 24-03-2014 o 20:10 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
|
Ha, powiem Ci że dałabym sobie rękę uciąć że tak, ale po twoim pytaniu wrzochu już nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aż sprawdzę! |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|