![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus C-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
Witam wszystkich,
Ford C-MAX 2.0 TDCI 136 KM z 2004 r. Jakiś czas temu miałem problemy z rozruchem samochodu. Samochód zapalał za pierwszym razem, następnie gasł tak jak by następowało odcięcie paliwa (tak to mogę opisać, ale nie sugerowałbym się tym). Po kilku minutach prób zawsze udawało się go zapalić. Po podłączeniu do komputera wyskakiwał błąd P0380. Samochód oddałem do warsztatu, zostały wymienione świece. Przez jakiś tydzień było wszystko w porządku. Problem niestety powrócił. Objawy są dokładnie takie same, ale tym razem nie wyskakuje błąd P0380. Innych problemów nie ma, czyli: kontrolki gasną, w czasie jazdy nie zauważyłem żadnych spadków mocy itd. Silnik uruchamia się bez problemu po godzinie lub dwóch, ale jak auto postoi kilka godzin, to znowu jest to samo. Zasugerowano mi ostatnio wymianę baterii w pilocie. Baterię wymieniłem, ale tak jak się spodziewałem, nie rozwiązało to problemu. Zanim oddam auto do warsztatu chciałbym wiedzieć, co może mu dolegać. Z góry dzięki za wszelkie informacje. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Robert
Model: ford mondeo titanium
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
Witam kolego sprawdz albo podmien przekaznik swiec zarowych.Sprawdz jeszcze okablowanie swiec moze cos pomoze
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki za odp.
W piątek zadzwoniłem do warsztatu - ul. Szczotkarska w Warszawie. Przez telefon dostałem instrukcje: - kupić PRO-TEC do diesla - zmienić stację Wykonałem. Auto zaczęło normalnie odpalać. Nie wiem. Nie mam zaufania do takich specyfików. Na razie jest ok i to mnie cieszyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Może komuś się przyda. Niestety zmiana paliwa nie pomogła. Prawdopodobną przyczyną usterki było lewe powietrze w układzie paliwowym (przetarty wężyk). Po drodze załatwiłem pompę. To tak ku przestrodze!
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|