Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-04-2014, 00:43   #1
Jagus24
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: Mondeo
Silnik: diesel 2.0
Rocznik: 2004
Domyślnie 2.0 TDCi ciężko odpala, potrafi zgasnąć w czasie jazdy i postoju - przyczyna??

Witam. Jestem posiadaczem Mondeo 2.0 Tdci 2004 r. i mam problem z odpaleniem lub potrafi zgasnąć podczas jazdy, na postoju. To dla mnie jest trochę dziwne wiec opisze wszystko co zauważyłem jak nie chce odpalić.

Wkładam kluczyk przekręcam na dwa razy (ale nie odpalam) raz jest jakiś szum raz go nie ma(tylko to nie jest rozrusznik to tak jak jakaś pompa czy coś),
Wskazówki od Prędkościomierza i od obrotów raz lecą do końca skali a raz stoją w miejscu na ''0''.
Jak chce już go odpalić przekręcam kluczyk rozrusznik chodzi autko zakaszle i rozrusznik sam dalej pracuje.
Czasami jest takie szarpniecie jak stare automaty jak zmieniały bieg ale to rzadko,

Jechałem 140 po "S3" zgasł mi podczas jazdy zapaliły się kontrolki, przejechałem tym pędem 200 metrów do miejsca w którym mogłem się bezpiecznie zatrzymać, wyłączyłem stacyjkę, później włączyłem i zapalił od razu. Długo jeszcze mogę tak wymieniać ale nie będę zanudzał. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co to może być lub zna też elektryka od auta lub sam ma jakiś sprzęt żeby sprawdzić to proszę o jakąś wiadomość tu lub na gg 45380393. Najlepiej okolice Szczecina ale jak wiem że będzie dobrze zrobiony-zdiagnozowany to mogę podjechać jakieś parę km lub nawet całe Zachodniopomorskie

Jagus24 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania