![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-08-2013
Model: Focus MK2 FL
Silnik: TDCi 1.8
Rocznik: 2010
|
Cześć
Przeskanowałem sobie dzisiaj auto tak profilaktycznie. Z samochodem nic się nie dzieje zero dymienia szarpania równe obroty i tak dalej. I co się okazuje Forscan pokazał dwa błędy jeden od ABS`u ale to pewnie dlatego bo dzień wcześniej wymieniałem łożysko. Błąd skasowałem i już się więcej nie pojawił. Drugim błędem jest coś od EGR P1335 i ten błąd się kasuje ale wraca po chwili. Wiecie o co może chodzić? zaciął mi się EGR trzeba czyścić. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Widzę że nikt nie spotkał się z tego typu błędem możliwe że to przez weekend majowy i wielu z was nie ma na forum ale do rzeczy.
Auto bardzo dziwnie przyspiesz ana 1 - 2 podczas równomiernego dodawania gazu wyczuwalny jest ewidentny spadek mocy auto przyspiesza do 1800 obrotów potem czuć ze słabnie i za chwile znowu przyspiesza. Na wyższych biegach jest to nie odczuwalne i auto normalnie ciągnie. Zamieszczam jeszcze zdjęcie pod rurą (strzałki) jest wszystko usyfione tak jakby spocone do tego wkładając rękę na palcach miałem jakąś maź, ciecz. Rozumiem że coś jest nieszczelne. Spotakł sie ktoś z was z podobnymi rzeczami jak ja? Pytam gdyż nie wiem co robić czy oddawać dolot i egr do czyszczenia w jakimś zakładzie czy nie. Z racji konstrukcji silnika nie dam rady samemu tego wykręcic i wyczyścic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-05-2005
Model: focus,transit,mondeo,fiesta
Silnik: 1,8tdci.2,4di.2,0tdci,1,25pb
Rocznik: 07.01.03.06
|
Witam kolego wez wykrec te gumowe kolanko gdyz na pewno jest od dolu rozerwane,juz byl post o tym wada fabryczna tego modelu na allegro( [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ) koszt 50zl i po sprawie sam to przerabialem ,gdy peknie mocniej to zacznie dymic na czarno podczas mocnego wcisniecia gazu,pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Davo ; 04-05-2014 o 20:33 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Bardzo możliwe ze to jest powodem. Sprawdzę i dam znać co i jak. Normalne jest by w tym przewodzie znajdował się olej?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Rura od intercoolera sprawdzona cała bez pęknięć i przetrać.
Co ciekawe auto po odpaleniu na biegu jałowym chodzi z takim charakterystycznym cykaniem taki jakby dzwoneczek stukał. i Wychodzi taki metaliczny dzwięczny dzwięk. Wcześniej tego nie było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|