![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-11-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam wszystkich.
Proszę o podpowiedź co może myć przyczyną awarii z jaką się dziś spotkałem. Defekt polega na tym że po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu samochód nie odpala (2l TDCI 140 Km) i jestem uziemniony . Dodam że akumulator jest w pełni naładowany,wszystkie kontrolki świecą i wcześniej nie było objawów wskazujących że coś jest nie tak. Co mogło spowodować awarię. Dziękuje za wszelkie sugestie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Nie napisałeś czy silnik / rozrusznik kręci? pozdrawiam Arturek
|
|
|
#3 |
|
|
Rozrusznik nie reaguje - jest cisza, tylko czy to wina rozrusznika czy może zasilania - jak to sprawdzić, czy jest gdzieś jakieś zabezpieczenie ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Cezary
Model: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1,9 cdti
|
miałem taką sytuację raz, paliły kontrolki, ale dalsze przekręcenie kluczyka - cisza. W moim przypadku pomogło wyciągnięcie kluczyka, zamknięcie z pilota i ponowne otwarcie auta. Albo coś alarm nie rozbroił, albo immo nie bałdzo chciało współpracować z kompem.
pozdr C
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: Darek
Model: KUGA MK2 ST Line
Silnik: 2.0Tdci-200Km/450N
Rocznik: 2017
|
Miałem tak raz po przekreceniu kluczyka cisza jakby ktoś podprowadził rozrusznikGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pomógł kluczyk 10 i reset mondka po odłącazeniu aku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Witam
Cały czas próbuje rozwiązać problem z uruchomieniem silnika, dzisiaj próba na dwóch różnych sterownikach - bez skutku,próby na różnym ako- bez skutku, bezpieczniki i przekźniki ok, co jeczcze może blokować zapłon, odłączanie ako na krótko - bez skutku-nie mam koncepcji co dalej - może ktoś coś zasugeruje. dziękuje za wszelkie podpowiedzi Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Cezary
Model: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1,9 cdti
|
pierwsze co mi przychodzi do głowy w takiej sytuacji to immobilizer, może na komputerze coś się pokasowało i nie rozpoznaje sterowników? ale czy wtedy nie powinna jakaś kontrolka migać?
|
|
|
#8 |
|
|
Żadna kontrolka nie miga,
Czy może ktoś dysponuje schematem elektrycznym w pdf do silnika z którym mam problem, może po przeanalizowaniu coś mi zaświta pozdro |
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: A7 50 TDI Sportback Quattro
Silnik: 3.0 TDI 286PS
Rocznik: 2020
|
a rozrusznik cyka? Może zasilanie rozrusznika, albo on sam wyzionął ducha
|
|
|
#10 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Czy w Mk4 jest dioda od stanu immobilisera, jak w Mk3? Jeśli tak, to jak się zachowuje po przekręceniu kluczyka w stacyjce?
W Mk3 świeci stałym czerwonym światłem. Jak układ nie rozpoznaje nadajnika immo, to dioda mruga czerwonym światłem.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|