![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wojciech
Model: Ford focus MK2
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2006
|
Witam,
Zwracam się do was o pomoc w sprawie uszkodzenia centralnego zamka w moim Fordziku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Centarlny zamek sterowany radiowo działał normalnie do wczoraj, gdy wysiadając z samochodu nacisnąłem klawisz zamykania drzwi, zamek zamknął się i po ok 1s. samochód sie sam otwarł, i od tej chwili przestał reagować na polecenia z kluczyka. Co już zrobiłeł: -Wymieniłem baterie w pilocie, przeczyściłem styki spirytusem, odgiąłem styki w pilocie. Próba i dalej nie działa. -Sprawdziłem bezpieczniki w obu skrzynkach bezpieczniekowych. Wszystki OK. -Zaprogramowałem kluczyk on nowa (tak jak w instrukcji obsługi). Próba i dalej nie działa. -Zdjąłem klemę z akmulartora na ok 5min. Dalej nie działa. Proszę was o jakieś pomysły lub sugrstę co mogę jeszcze zrobić? Dodam że samochód normalnie odpala a centalny zamek od środka samochodu normalnie się zamyka i trzyma. Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Wojciech |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.4
Rocznik: 2005
|
Próbowałeś z drugim kluczykiem ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Posiadam tylko jeden kluczyk sterowany radiowo.
Nie sprawdzałem czy samochód odpala na kluczyku zapasowym, ale dla pewności dziś sprawdzę. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Sprawdziłem zapasowy kluczyk, samochód odpala.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.4
Rocznik: 2005
|
Odpalanie kluczykiem niema nic wspólnego z centralnym kluczykiem. Podejrzewałbym bym uszkodzony kluczyk. Nie masz od kogoś sprawdzic takiego kluczyka ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Spróbuje jutro zagdać z kolegą z pracy który ma focusa, ale jego jest po lifcie i nie wiem czy kluczyki się nie różnią.
Myślę że albo sam kluczyk lub odbiornik sygnału w samochodzie się uszkodził, sprawdzę też na allegro ile kosztuje taki kluczyk. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|