Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-07-2014, 00:05   #1
mmarcino82
ford::average

Imię: Marcin
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Syczenie-układ kierowniczy?

Witam,
witam ma problem z odgłosem syczenia z układu kierowniczego. Niewielki odgłos syczenia słychać bez kręcenia kierownicą. Przy niewielkim skręcie odgłos syczenia sie wzmacnia a przy krańcowym skręcie jest jeszcze głośniejszy.
Wyczytałem że odgłosy syczenia z układu kierowniczego są normalne ale przy kranowych wychyleniach i mam wątpliwości czy te zasady dotyczą również przy lekkim skręcie czy nawet bez kręceniu kierownicą?

Sprawdzałem poziom płynu wspomagania układu kierowniczego i jest w normie tj. po środku max i min. Kolor jasny zielony, klarowny. Nie traci płynu i nie ma wycieków ze zbiorniczka.
Nie znam historii wymiany płynu wiec pytanie czy jeżeli kolor nie nosi odbarwień czy to może oznaczać że nadaje sie do wymiany?

Co ciekawe odgłos ten pojawił sie po tym jak wróciłem z warsztatu w którym została naprawiona klimatyzacja (elektryka) i nie wiem czy to może mieć coś z tym wspólnego?
Zastanawiam się czy jeżeli nie jest to żaden błąd mechaniczny to czy nie straciłem jakiejś części wygłuszenie z kabiny?
Jak wygląda w waszych autach wygłuszenie w podłodze gdzie wchodzi drążek kierowniczy tzn. czy poza dziurą macie jakąś gumę czy coś takiego?

Wspomaganie działa bez zarzutów,tzn. chodzi płynnie ale ten dźwięk doprowadza mnie do szału.

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

mmarcino82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-07-2014, 00:17   #2
gregor75
ford::professional

Imię: gregor
Model: focus mk3/fiesta mk6
Silnik: 2.0 tdci 140km/1.3 70km
Rocznik: 2014/2008
Domyślnie Odp: Syczenie-układ kierowniczy?

wygłuszenie masz ok , sama dziura bez zaślepki
gregor75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania