![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK3
Silnik: TDCi 95 kW
Rocznik: 2004
|
Problem powstał po wymianie koła dwumasowego i sprzęgła. Przy zapalaniu, co jakiś czas samochodu nie da się zapalić, tzn. rozrusznik pracuje i uruchamia silnik, silnik pracuje nierówno, tzn. są wyczuwalne i słyszalne wibracje oraz świeci się kontrolka silnika (żółta). Nie dzieje się to za każdym razem, tylko czasami.
Samochód zwróciłem do warsztatu i robią od dwóch tygodni, tzn. nie mogą znaleźć przyczyny. Przeczyścili wydech, wgrali nowe oprogramowanie do komputera, ale to nic nie dało. Mówią, że dzwonili do forda i mówią, że podobne symptomy daje uszkodzenie deski rozdzielczej (!!!). Raczej ciężko mi w to uwierzyć. Ktoś coś wie? Silnik 2.0 TDCi 96 kW, skrzynia 6-biegowa na komputerze nie było błędów... Ostatnio edytowane przez ajarmoniuk ; 19-11-2014 o 15:07 Powód: info o błędach |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jurek
Model: mondeo mk3 kombi
Silnik: TDDI
Rocznik: 2002
|
sprawdź czujnik położenia wału, kiedyś miałem podobny przypadek po wymianie sprzęgła był wsadzony w otwór ale nie przykręcony. Raz pali raz nie błędów brak.W twoim przypadku jeżeli paliła się kontrolka silnika błąd powinien być zapisany.Co do tablicy wskaźników to chyba obsesja warsztatów już wielokrotnie słyszałem jak coś nie działa to wymienić tablicę. A może ci założyli dwumasę od TDDI
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-05-2013
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDi 90Hp
Rocznik: 2001
|
od tddi raczej w ogóle by nie odpalił, przynajmniej tak było u znajomego...
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|