![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.6 T
Rocznik: 2014
|
Witam Wszystkich
Przyszedł czas na wymianę akumulatora - przestał działać Start-Stop. Nawet po długiej podróży (500km), gdzie wydawaćby sie mogło że akumulator powinien sie naładować do pełna, system Start-Stop nie działa więc podejrzewam że muszę wymienić aku. Także wydaje mi się że odpala bez werwy. Mam już upatrzony akumulator ale nie mam kodu do radia. Auto kupiłem 2 lata temu i w papierach od handlarza nie zlalazłem żadnego kodu. Teraz pytanie jak uzyskać taki kod. Są jakieś generatory ale potrzebny jest numer seryjny. Próbowałem przyciskami 1/6 i 2/6 ale to chyba nie ten model radia - zdjęcie mojego radia poniżej. Może ktoś wie jak w tym modelu wyciągnać numer seryjny lub od razu kod. Nie chcę od razu zabierać się do rozbierania deski żeby wyciagnąć skrzynkę. A może ten model radia jest automatycznie rozpoznawany po resecie zasilania - też gdzieś o tym wyczytałem ale nie wiem jak to potwierdzić bez odcięcia zasilania... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Było już n razy: to radio nie ma kodu => wymieniasz akumulator i radio "odpala" bez pytania o nic pozdrawiam Arturek
|
|
|
#3 |
|
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA EWENTUALNIE UŻYĆ FUNKCJI "CYT. SELEKT." (cytowanie części tekstu zaznaczonego) No to przepraszam za mnożenie tematu. Spędziłem godzinę na drążeniu tematu kodu i nie znalazłem nic na temat mojego radia. Nawet nie wiem jaki to model. Ale bardzo dziękuję za potwierdzenie. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez SRS ; 14-02-2026 o 19:29 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
na hasło "kod do radia" i prefix Fiest mk7 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] a podobno świat dzisiaj pędzi i nie ma na nic czasu |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA EWENTUALNIE UŻYĆ FUNKCJI "CYT. SELEKT." (cytowanie części tekstu zaznaczonego) Nie chce się tu spierać bo rzeczywiście świat pędzi i szkoda mi tej godziny. Ale z tych linków nie wynika że chodziło o takie radio jak moje, a przecież montują różne radia w tej Fiescie, ani że we wszystkich radiach nie ma kodów. Jako laik jak niby miałem to wiedzieć. W końcu fora są po to żeby sobie pomagać, za co bardzo dziękuję. Ostatnio edytowane przez SRS ; 14-02-2026 o 19:29 |
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#7 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::advanced
![]() Imię: jarek
Model: MKI MKII MKIIIMKIV
Silnik: 2,0 1,8 2,0 1,6
Rocznik: -92, -98, -02, -14
|
A tak na marginesie co do wymiany aku
Dzisiaj jedziemy do punktu wymiany aku Podpinają podtrzymanie prądu wyjmują stary aku wkładają nowy odpinają podtrzymanie napięcia i po kłopocie nic się nie rozkoduje radio nie potrzebuje kodu szyby pamiętają ustawienia itd. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|