![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: c-max
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 2005
|
Witam,
Uszkodził mi się zamek tzn. kluczyk działa ale cięgno od kluczyka nie obraca zamka. I tu moje pytanie, Czy jeżeli podniose emblemat i wytnę cały zamek dookoła to wyjdzie ten mechanizm do przodu i przez dziurę będę mógł śrubokrętem otrzyć zamek przekręcając widoczny krzyżak w lewo a potem w prawo? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Udało się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Maska otwarta i dłuuuugi śrubokręt i się otwiera. A czy może ktoś wymyślił jakiś patent zamiast tego zamka z linką? w moim przypadku linka się przekręciła i teraz siła z przekręcanego kluczyka nie przekazywana jest w całości na zamek i ten krzyżak. Efekt taki że klucz do końca jest przekręcony a krzyżak ledwo co... i nie puszcza maski. Cały nowy mechanizm 200 + dostosowanie wkładki do klucza razem około 250 zł.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Witam,
Kolega ma rację że takie "wynalazki" na dłuższą metę powoduję więcej szkód. Ale na tydzień dwa zanim kupię zamek pomoże. Mam pytanie moje cięgno jest na lince a są do kupienia na połączeniu stałym [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] czy będzie to pasować? a może da się wymienić samo cięgno i wkładkę przełożyć? No i jak ewentualnie dostosować nową wkładkę do starego kluczyka. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Ciekawe rozwiązanie z tym wałkiem. Jak szukałem info do swojego to tego nie znalazłem.
Zwróciłem jednak uwagę na "konieczność dopasowania wkładki do obecnego kluczyka" potrafi to kolega? Z tego co pamiętam wkładki od cięgna nie odseparujesz bez zniszczenia jest zaciśnięte. Kiedyś na YT widziałem filmik, ja jednak nie mam ani czasu ani cierpliwości na tego typu zadania,a w ASO jak u nich brałem cięgno to zrobili mi rabat na dopasowanie do kluczyka. ten film [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] link z postu o którym wcześniej pisałem Ostatnio edytowane przez ptaq1978 ; 19-01-2015 o 02:40 Powód: dodano link do filmu |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|