![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCi 90km
Rocznik: 2005
|
Witam, mam problem z autem, nagle przestał odpalać. Zacząłem od sprawdzenia błędów i nic nie wyszło, układ odpowietrzony, wtryski sprawdzone w specjalistycznym zakładzie...Znajomy stwierdził że skoro brak błędów i nie ma impulsu na wtryski to duża szansa że sterownik... postanowiłem pogrzebać sam przy aucie i o dziwo udało mi się do czegoś dojść, otóż gdy odepnę czujnik ciśnienia paliwa na listwie auto odpala na dotyk. Czy to może być wina tego czujnika? Czy raczej regulatora na pompie? Jeśli ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem będę wdzięczny za pomoc.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-08-2010
Model: FUSION FX SILVER
Silnik: 1,4 DURATEC 80KM + gaz sekwencja BRC
Rocznik: 2004
|
Tak z ciekawości ,ile pinów ma gniazdo tego czujnika ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCi 90km
Rocznik: 2005
|
3 piny.. poza tym problem rozwiązany, wtyka z przewodami które idą do wtrysków i świec żarowych dobrze nie stykała, w czasie gdy wysuwałem wtyczkę od czujnika ciśnienia opierałem się jedną ręką o wiązkę co powodowało że auto odpalało bo pojawiało się przejście.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-03-2012
Model: Fusion
Silnik: 1,4 TDCI
Rocznik: 2006
|
U mnie usterka tego czujnika objawiała się przerywaniem przy prędkości obrotowej 2000-3000obr. Zapalała się pomarańczowa kontrolka (ze słoneczkiem i wykrzyknikiem w środku).
Po z czytaniu wyszedł kod: P0192 - Czujnik ciśnienia zbiornika zasilania (listwy) paliwa - niski sygnał wejściowy. Nowy czujnik kosztował 250 zł i pasował od citroena 1.6hdi. Teraz jest GITT |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|