![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: Ford Focus Kombi
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Witam mam do was forumowiczów takie pytanko , czy nie spotkaliśćie się kiedyś z takim przypadkiem jak mój:
Jestem posiadaczem forda focusa mk1 kombi z grudnia 1999 roku 1,8 tddi. Silniczek ladnie pracuje pięknie nie kopci nie dymi. Zaraz po zakupie czyli jakieś 2 miesiące temu wymieniłem nowe świece na zime olej filtry paski rolki itp. Pali za każdym razem od strzała za pierwszym razem czy ciepły czy zimny po dluższym postoju również. Ale z tego co zauważyłem raz na tydzien czasem dwa tygodnie moja foka ma takie coś że przy odpalaniu musze ją dłużej kręcic bo nie zaskakuje za pierwszym razem , dopiero jak trzymam na rozruszniku ruszam pedałem gazu po chwili zaskoczy i jest okey problem znika znowu na tydzien czy dwa. Zauważyłem że auto ma taką objawę czy cieply czy zimny. Stało wczoraj całą noc pod blokiem odpalałem rano i taki objaw. Tydzien temu w niedziele odpalił po całej nocy stania bez problemu podjechalem do sklepu zrobilem zakupy wyszedłem i musiałem dluzej kręcic zeby załapał. Nie wiem czym to może być spowodowane , pierwszy miesiąc po zakupie chodził idealne bez zarzutu. Proszę o info z góry dziekuje i pozdrawiam Przemek... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
skoro zalapuje jak ruszysz pedalem , to moze juz sie potencjometr wycierac , druga sprawa kontrolka od swiec nie miga sie ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
nie kontrolka od świec żarowych nie miga
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
to tylko to mi do glowy przychodzi, moze byc tez jeszcze brudny, przysniedzialy na stykach czujnik polozenia walu korbowego.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
a masz może jakieś zdjęcie gdzie ten czujnik się znajduje?? Postaram sie przeczyścić styki jak tak mówisz? Chodzi o tą wsówke tak? i styki wychodzące z czujnika na ktore zakładamy wsówke z przewodami tak?
Bump: Myślałem jeszcze nad sterownikiem pompy wtryskowej co wy na to? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-06-2011
Model: Był Mondeo MK I Jest Foczka
|
Musisz wejść pod auto i z tyłu silnika nad miską olejową.
Bartek |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
myślicie że to przez toGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.? Wystarczy wyczyśćic styki ? Mieliśćie taki przypadek?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. moze wykrecic caly ten czujnik i wyczyscic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie wiem
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-06-2011
Model: Był Mondeo MK I Jest Foczka
|
Najpierw wyciągnij i zobacz czy nie jest zawalony opiłkami.
Bartek |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
a w czym go wyczyśćic najlepiej żeby nie uszkodzić, jakimś secyfikiem czy w benzynie ekstrakcyjnej papierem sciernym czy scierką?
Bump: i najważniejsze pytanie czy przy wyciaganiu mam sobie coś zaznaczać zeby go przykrecic tak jak był? jest taka możliwość ze przez nieprawidłowe ustawienie czujnika auto bedzie szfankować |
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: piotrek
Model: focus
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2000
|
Sprawdź wężyki przelewowe między wtryskami, możliwe że się zapowietrza. U mnie tak było.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|