![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-05-2010
Model: Focus MK II
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2005
|
Witam wszystkich, jakiś czas temu wymieniany był uszczelniacz lewej półosi bo zaczęło cieknąć. Po pewnym czasie znowu pojawiły się wycieki. Po demontażu półosi okazało się że niema zabezpieczenia. Zabezpieczenie założone nie cieknie ale co się stało z poprzednim zabezpieczeniem? Z tym wyciekiem przejechałem kilka tyś. km. Teraz spuściłem olej wszystko w porządku żadnych opiłków skrawków nic czysto. Co mogło się z nim stać? Czy jeździć dalej nie zawracać sobie głowy? Może da się to jakoś wyciągnąć?
Proszę o pomoc. Focus 1.6 tdci 5-biegów 2005R 109 kM Ostatnio edytowane przez profil11 ; 19-03-2015 o 12:40 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
nieaktualne
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
A czy masz pewność, że napewno było założone, bo jak nie byłeś przy montazu, jak wymieniałeś uszczelniacz, chyba że to robiłeś sam, to mechanicy ułatwiają sobie robotę zdejmując go, i tak samochód jeżdzi.
O ile był założony, to nie ma żadnej możliwości aby wypadł, i wpadł do oleju. Ale nawet, gdyby wpadł, co jak pisałem jest niemożliwe, to leży sobie na dnie, blisko korka spustowego oleju w układzie napędowym, bo korki są magnesowe, i wszelkie żelastwo ściągają z oleju do siebie. Nie martw sie, przejeżdziłeś parę tysięcy, pojeżdzisz jeszcze. Ostatnio edytowane przez salom ; 20-03-2015 o 08:56 |
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-05-2010
Model: Focus MK II
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2005
|
Dzięki za odpowiedz Salom.