![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-10-2015
Model: Mondeo IV
Silnik: 2.0 TDCI 115KM
Rocznik: 2008
|
Panowie pojawił sie nowy problem, jak samochód jest zimny to w momencie próby skręcenia w lewo, czuje lekki opór, na kierownicy po czym słychać lekkie puknięcie i moge juz kręcić normalnie... Wyprostuje kierownice kawałek pojadę prosto... Znowu próba skręcenia w lewo i sytuacja sie powtarza... Jak przejadę kilka km co sie juz trochę rozgrzeje to wszystko jest ok... W prawa stronę wszystko jest ok... Aha jak kręcę kierownica na postoju po odpaleniu to jest ta sama sytuacja.
Niestety do końca roku nie mam opcji odstawienia samochodu do jakiegoś magika |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotrek
Silnik: Duratec 2.0 16V + Landi Renzo Omegas
|
Płyn do wspomagania w zbiorniczku ma odpowiedni poziom? Sprawdź też, czy po jeździe nie ma w nim dużo bąbelków albo w zbiorniczku nie zbiera się piana.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 12
|
Może łożysko McPhersona
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotrek
Silnik: Duratec 2.0 16V + Landi Renzo Omegas
|
Bez podniesienia samochodu to już tylko gdybanie pozostaje. Na ułożyskowanie kolumny McPhersona temperatura wpływu zbyt dużego nie ma, ja bym raczej patrzył na przekładnię kierowniczą i przeguby zewnętrzne.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
No dobra Panowie, więc myślę, że nie ma co gdybać... niestety samochód będe mógł dopiero ogarnąć u mechanika w styczniu... mam tylko nadzieję, że do tego czasu nic się rozsypie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak znajdę przyczynę to dam znać... |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|