![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michal
Model: Focus Mk2, Mondeo Mk4
Silnik: 1.6 115KM
Rocznik: 2008, 2009
|
Witam, po dzwonie i poskładaniu mojej foki do kupy dobrze mi się jeździło, dopóki nie zacząłem słyszeć jakiegoś dzwonienia spod deski nad schowkiem. Myślę-mechanik nie dokręcił śrub poduchy. Zdjąłem deskę i okazuje się, że rzeczywiście śruby są niedokręcone, a co więcej, lewa część mocowania poduchy w ogóle nie była przykręcona (to ramię w ogóle nie dosięga do dziury na śrubę) a prawa część była dziwnie pogięta,najpewniej przez mechaników którzy mi to składali. Ponadto konektor poduchy znajduje się tuż przy ściance, praktycznie jej dotyka przez co dostęp do niego jest bardzo utrudniony i obawiam się, że kabel może się przez to grzać. Mam do Was pytanie -mój Focus jest z 2008r. po lifcie,ale kupiłem deskę z 2006r czy 2007r., z dużą poduchą (na niej jest 2006r.), dlaczego ta poducha nie pasuje, czy ktoś może mi to wytłumaczyć? Auto zostawiłem rozgrzebane, będę wdzieczny za pilną pomoc.
Czy do mojego auta wchodzi ta mniejsza poducha? Po wystrzale mechanik ją wywalił i nie wiem jaka była. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i moja decha od spodu: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez michk ; 25-10-2015 o 19:51 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Ok, prawy zaczep naprostowałem i pasuje, ale lewy jakbym go nie giął nie dochodzi :/
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam prośbę czy ktolwiek z Was mógłby wyjąć kratkę nawiewu (prawy środek) i zrobić zdjęcie jak wygląda ten zaczep? Może jakbym to widział to wiedziałbym jak to podgiąć, może jakimś cudem to dosięgnie rowka na śrubę? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
a gdzie kupiłeś tą poduchę 6M51-A042B84-BB , BC , BD , BE , BF
Od: 03-12-2007 Do: 29-07-2011 RHD, Z Poduszką Powietrzną Pasażera jest po prostu od Anglika |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
srs - kupiłem ją razem z dechą na jednym z największych szrotów w lubelskim - w Garbowie pod Lublinem u Kolibskiego. Jesteś w 100% pewny, że to poducha z angola? Jeśli tak to jutro tam jadę i zrobię im awanturę. Miałem takie podejrzenie, bo te zaczepy mi nie pasowały jak porównywałem swoją poduche z tymi z allegro.
Będę Ci jeszcze bardziej wdzięczny jeśli powiedziałbyś mi jakie numery na poduchach to wersja EU, żebym dobrą wziął i żeby nie było znowu niespodzianki. Jestem w tym temacie trochę zielony, auto mi składał mechanik, bo byłem za granicą. Jeśli podepnę właściwą poduchę nie będę musiał nic ustawiać w kompie? Sory za pytanie, wiem, że może niewłaściwe miejsce, ale nie mogę w tym momencie znaleźć odpowiedzi-co zrobić, żeby forum wyświetlało mi się normalnie po polsku i z polskimi znakami? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wieelkie dzięki za pomoc z góry, jestem sam z tym tematem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
oznaczenie RHD określa że w aucie kierownica jest z prawej czyli Anglik
normalna poduszka powinna mieć nr 6M51-A042B84-AA, AB, AC, AD, AE, AF istotne są w tym przypadku ostatnie 2 litery Od: 03-12-2007 Do: 29-07-2011 LHD, Z Poduszką Powietrzną Pasażera panel użytkownika -> zaawansowane ustawienia , przejrzyj to i sprawdź na samym dole jaki masz język |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Wielkie dzięki za rozjaśnienieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oznaczenia rhd lhd rozumiem, tylko właśnie nigdzie ich na poduszce nie widziałem, a zasugerowałem się tym oznaczeniem PL.
A ostatnia kwestia z tym podpięciem - nie będę musiał nic ustawiać w kompie? Podłączam i działa? Język zmieniony-dzięki! |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Ok, tylko pytałem dla pełnej informacji. W module magik od elektroniki skasował mi krasz date i wszystko działało prawidłowo. Nie wiedziałem tylko czy ten moduł, kiedy podepnę inną poduchę, jakoś to wykryje i nie będę miał przez to jakichś błędów, ale rozumiem, że nie. Podłączam właściwą poduche z wersji eu i działa?
Pytam,bo sam tego wcześniej nie robiłem, dzięki za cierpliwość i wyrozumiałość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|