![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Darek
Model: Ford Galaxy Mk3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witam!
Mam pytanie w sprawie filtra paliwa w aucie jak w opisie. Dzis jak zdjalem oslone silnika zauwazylem ze w przewodzie stoi banka powietrza. Gdy odpalilem silnik a odpala bez problemu lecialo pelno malych baniek powietrza raz mniej raz wiecej to znowu prawie nic itd. Wszystkie przewody sa czarne a jeden ktory wychodzi z filtra z opisem OUT jest przezroczysty i to w nim wlasnie zasuwa powietrze. Jak dobrze rozumie paliwo z tym powietrzem trafia do pompy co chyba nie wrozy nic dobrego? Czy to normalny objaw. Nie wymienialem filtra ani wezykow ani oringow na przewodach przy filtrze (gdzie mozna takie nabyc bez zbednego szukania? aso?) Pytam jest duzo podobnych problemow ale nic nie jest wyjasnione do konca. Czy tez tak macie u siebie? Moj znajomy mechanik powiedzial ze moze trzeba by wymienic filtr paliwa. Ja bym wolal zaraz wszystkie oringi tez zmienic i tak bedzie trzeba wszytko rozpiac. Przerabial juz ktos ten temat? Bede bardzo wdzieczny za wszystkie odpowiedzi. Mam daleki wyjazd na swieta i sie nieco boje co sie nic nie wysra. Niestety jak bylo wczesniej nie wiem nie zwrocilem uwagi. Jak sie uda to zapodam foto. Ostatnio edytowane przez dario3103 ; 21-12-2015 o 21:15 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Ja
Model: Galaxy Mk2 Trend, Mk3 Titanium
Silnik: 1,9 TDI, 2,0 TDCi
Rocznik: 2001, 2009
|
Kolego, temat już jest na forum. Rusz intelektem i użyj funkcji szukaj. Więcej inicjatywy.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Kolego dziękuję za pomoc. Duzo wniosles do tematu i bardzo mi pomogles.
Gdybys czytal ze zrozumieniem to dotarlo by do Ciebie ze mam daleka trase i nieco mi sie spieszy co nie zmienia faktu ze pol dnia przesiedzialem na forum rowniez niemieckim zeby sie czegos dowiedziec od a do z a nie tylko szczatek informacji gdzie ktos pilnie zaklada temat i potem watek sie urywa niczego nie wnoszac do sprawy... Tak czy owak...dojechalem na swieta chociaz banki powietrza dalej leca w kierunku pompy wiec mam nadzieje ze i do domu wroce bez problemu. Chociaz byly momenty ze auto jak by lekko podszarpywalo...moze juz jestem przewrazliwiony. Zycze Zdrowych Wesolych oraz spokojnych Świąt |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Galaxy GHIA
Silnik: 2.0 TDCI 140km
Rocznik: 2007
|
odkręć lekko jeden wtryskiwacz przy uruchomionym silniku. Poczekaj aż banieczki znikną, potem dokręć go i powinno być ok.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Witam!
Dziekuje za odpowiedz. Czyli jakas bardziej skomplikowana akacja sie szykuje. Jeszcze nigdy nie kopalem przy wtryskiwaczach...W poniedzialek mam termin na wymiane filtra paliwa wiec zobaczymy co bedzie. Podstawa to dobrze odpowietrzyc i moze bedzie wszystko ok. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Auto odpala bez problemu. Ale im mniej paliwa czyli blizej rezerwy to dłużej kreci zeby odpalic. Ale to swiezy temat i musze zaobserwowac czy ma wtedy wiecej powietrza w przewodzie paliwowym. Mysle o wymianie oringow na szybkozlaczkach przewodow paliwowych. Mialem strone z jakiegos forum jakie to oringi itd ale nie potrafie ponownie znaleźć i juz 2 dni slencze przy szukaniu.....Dzieki za pomoc
Pozdrawiam WesołychŚwiąt |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
Dopiero gdy to nie pomoże zabierz się za resztę |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Zastosuje sie do wszystkich porad. W poniedzialek bede dzialac. Mam teraz pol baku i juz potrzebuje troszke dluzej pokrecic zeby odpalic. Dziekuje za porady i pozdrawiam
Wesołych Świąt |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|