![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sławek
Model: Ford C max
Silnik: 1.8 125 koni
Rocznik: 2009
|
Witam.
Mam pytanie c max benzyna 1.8 2009r jakiej firmy kupić czujnik położenia wału bo są różnej firmy żeby nie ładować się w niepotrzebne koszty. Dzień wcześniej ford falował na obrotach gasł a rano po odpaleniu chodził na niskich i nierównych obrotach gdy go zgasilem i ponownie chciałem odpalić to już nie odpalił. Żadnych błędów 3 miesiące temu miałem ten sam problem to wyczyscili mi czujnik położenia wału i tedi odpalił. Wczoraj zdiolem kolo odkręciłem czujnik wyczyściłem go ale nic nie pomogło może padł na amen. Dajcie znać jakiej firmy mam kupić dziękuję i pozdrawiam . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 31-07-2011
Model: Smax Smax EDGE
Silnik: 2.0 199KM 2,0 190KM 4x4, 2.0 245KM 4x4
Rocznik: 2016 2020 2023
|
wprawdzie w dieslu, ale miałem podobnie.
silnik czasem głupiał, potrafił zgasnąć w czasie jazdy, albo wyświetlał awarię. Najpierw czyszczenie czujnika pomogło, ale potem wymieniłem na nowy i po jakimś czasie było to samo. dopiero wymiana pierścienia pracującego z czujnikiem pomogła i pacjent gada aż miło. żeby było śmieszniej część w servisie ponoć niedostępna bo nawet nie chcieli gadać o ściągnięciu a dopiero w którymś z internetowych sklepów znalazłem i cena nie zwalała z nóg. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|