![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: ford focus
Silnik: 1.8 duratec 125km
Rocznik: 2007
|
Witam serdecznie,
Zakupiłem od handlarza focusa mk2 1.8 125km. benzyna. 2007r po tygodniu doszedłem: W teście liczników rano temp silnika pokazuje 60C ? Podczas jazdy temperatura dochodzi do 130C, wentylator nie uruchamia się. Powyższe odczyty z trybu testowego zegarów. Wskaźnik w kabinie bardzo szybko po porannym odpaleniu dochodzi do 11:57Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tak już jest niezmiennie żeby nie wiem co się działo. Gdy uruchomię klimę wentylator załącza się od razu. Dziękuję za ewentualną pomoc. Na forum Daewoo Lanosa byłem bardzo przydatnym użytkownikiem mam nadzieję iż jeśli zajdzie taka potrzeba to przydam się i tu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., (fotorelacje i te sprawy) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.4 80KM, Pb+LPG
Rocznik: 2006
|
Raczej wszystko jest ok.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Nie chcę nikogo podważać, ale jak wskaźnik temperatury pokazuje 90C
A na komputerze w teście jest 130C i wentylator się nie włącza przy jeździe po mieście to chyba coś jest nie tak czy jestem w błędzie. Ostatnia kwestia rano po nocy temperatura na teście 60C, silnik nie odpalany. Czy może ten test zegarów można sobie wsadzić głęboko w cztery litery ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciek
Model: Focus Mk2 FL Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 136km 320Nm - DPF OFF
Rocznik: 03.2008
|
bylo juz na forum w tescie zegarow temperatura nie jest podawana w stopniach celciusza nie pamietam jaka to jest ale wskazania masz prawidlowe
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Gdyby było coś żle, to bardzo szybko miałbyś wskazówkę w pobliżu lub na czerwonym polu, a pod maską czajnik.
A tryb serwisowy jest jak nazwa wskazuje, a nie dla kierowcy. Dla niego jest strzałka, która ma stać w pionie, jak drut||| |
|
|
|
#6 |
|
|
I dobra odpowiedz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziękuję bardzo, nie wnikać jeździć. Choć proszę o zrozumienie, po zakupie passata 2 lata temu, wymieniałem pierścienie i remontowałem skrzynię biegów także teraz wszędzie widzę zło. Swoją drogą jaka logika w tym jest nie mam pojęcia. Może to powinno być w emailu powitalnym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Do zamknięcia. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|