![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 benzyna+LPG
Rocznik: 2001
|
Witam
Mam mały problem z odpalanie zimnego silnika, trzeba pokręcić 2-3 sekundy, na ciepłym odpala od strzała, wymienione pompa paliwa,filtr paliwa,świece wraz z przewodami,filtr powietrza, wyczyszczony krokowy i przepustnica, roczny akumulator, cewki nie wymieniałem ale tez wygląda na nową(jest czyściutka), auto kupiłem miesiąc temu. Klapek nie słychać. Ostatnio edytowane przez mariooooo ; 20-07-2016 o 21:49 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
2-3 sek to według instrukcji normalne
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
No nie wiem, miałem już kilka aut i każde zwykle odpalało po pierwszym lub drugim zakręceniu rozrusznikiem a tutaj kreci kilkanaście razy zanim odpali. aż się boje co będzie jak temperatura spadnie poniżej zera.
Może wlać mu jakiś preparat STP do czyszczenia wtrysków, są one w ogóle coś warte? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ok, dzięki, właśnie nie wiedziałem jak zedytować tytuł.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Ondzion
Model: Mondeo Kombi mk3
Silnik: R2.0 145 KM Benzin + LPG
|
marioooo, daj znać jak poradziłeś sobie z problemem, bo mój kręci przynajmniej te 7 sec. zanim odpali. Narazie szukam punktu zaczepienia, pomysłu od czego zacząć, może to być rozrusznik(?)
adept - no comment |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Sprawdż multimetrem, po nocy przy pierwszym uruchamianiu, jaki jest spadek napięcia przy kręceniu rozrusznikiem.
Jeżeli tylko spada do 11 Volt, to przyczyna długiego kręcenia jest inna. Ale jeżeli spada napęcie poniżej 10 Volt, to to jest przyczyną dłuższego kręcenia i zapalania silnika. Czyli komputer musi mieć odpowiednie napięcie abyzareagował prawidłowo. |
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|