![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Smax
Silnik: 2.0TDI
Rocznik: 2011
|
Przeglądałem opcje w nowym max'ie i jest tam za 1900 zł opcja na elektrycznie zamykaną i otwieraną klapę bagażnika.
Jak jest opcja to pewnie i są części, co być może otwiera furtkę do takiego moda na starszych modelach. Wertowałem forum i dotychczasowe nieliczne dyskusje z konieczności krążyły wokół jakiś samoróbek ;-) Domyślam się, że w rachubę wchodzą siłownik, moduł, i klawiaturka/sterowanie. Z powodów ograniczeń zdrowotnych samodzielne ściągnięcie klapy bagażnika sprawia trochę problemów, stąd zainteresowanie tematem. Ktoś rozważał taki mod? Myślicie,że realne? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
|
może trzeba by się dopytać w ASO? Skoro używane części do Sharana lub Audi Q5 to koszt 800-1000 PLN to wydanie 1900 w Fordzie nie byłoby takie złe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
ASO raczej do takich kombinacji jak wkładanie części z innych typów/modeli niechętne... pewnie mogliby mieć problemy gdyby niezadowolony klient reklamował u Forda że mu ASO coś niezgodnie z dokumentacją wsadziło, a takie kombinacje to zawsze jakieś ryzyko.
Stąd nadzieja w forum, że koledzy z dostępem do dokumentacji przynajmniej wstępnie oszacują powodzenie modu i koszty "próby" ;-) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
|
Ale mi chodziło tylko o części z ASO a nie zlecanie im moda.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
A...jasne. Sprzedać części to pewnie chętnie. Tu potrzebna tylko na początku analiza czy to ma szanse wpasować i ile ekstra kombinacji trzeba się spodziewać
Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
no ale te 1900 to chyba dopłata do ceny całego auta na etapie konfiguracji zamówienia? czyli wefabryce zamiast wiazki z 5cioma kabelkami wciagaja z 7mioma, zakladaja jakis silowniczek elektryczny zamiast zwyklego itp
zakladam, ze cena akcesoriow do dokupienia w ASO x5 jak nie lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Dokładnie. Jaka cena dokupienia to ciężko powiedzieć, bo nawet nie wiemy na dziś czego trzeba. Jak będzie wiadomo, to można kombinować co ma zamienniki, coś próbować na rynku używek...
Koledzy z dostępem do dokumentacji już w przypadku niektórych tematów rozpoznali temat (BLIS, BT, USB,TPMS...) - tu jeszcze jesteśmy przed pozyskaniem tej wiedzy. Z nadzieją właśnie na pozbieranie jej - zakładałem wątek :-) |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Przełożenie "gratów" z MK2 do poliftowego MK1 nie jest możliwe - nie będzie działało.
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Przemek
Model: S-max '11/ Chevy Tahoe '00
Silnik: 1.6EB 160KM/ 5.3 Vortec 285KM
Rocznik: 2011 / 2000
|
Kiedyś próbowałem rozkminic temat. W smaxie mk1 mocowanie sprężyny jest na jednej przegubowej główce w kręcone w bok karoserii. Siłowniki elektryczne czy to od mk2 czy np od cmaxa maja inne mocowanie 2 lub 3 śruby mocowane na plasko. Zarówno opcja 1 I 2 byłaby możliwa ale będzie dużo rzeźby mechanicznej no i jakis sterownik samorobka.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|