![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-08-2016
Model: Ford Focus Mk1
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Witam
Mój problem jest tego typu. Nawiew działa tylko i wyłącznie na nogi - na szybę czy inne ustawienia nic nie idzie. Nawiew działa na każdym biegu więc chyba to nie żaden bezpiecznik. Gdzieś wyczytałem, że to mogą być cięgna Bowdena aczkolwiek prosiłbym o potwierdzenie. Jak rozpoznać, że jest ono uszkodzone oraz w jaki sposób mogę się do niego dostać ? Drugi problem jest taki, że gdy spryskuje przednią szyba włącza się wycieraczka tylna i jak spryskuje tył to włącza się przednia wycieraczka. Jak ten problem rozwiązać ? Czy jest to gdzieś na kostkach w kierownicy ? Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Szymon
Model: Focus mk1
Silnik: 1.6 16V
|
Oba problemy były już nie raz poruszane na forum, naprawdę warto używać wyszukiwarki.
1) Tak to na 99% cięgna, wystarczy zdjąć panel z pokrętłami i sprawdzić czy się nie zsunęły, czy nie są uszkodzone/poskręcane 2) Masz do wymiany manetkę wycieraczek, wymiana to ok. 3 minut roboty. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-08-2016
Model: Ford Focus Mk1
Silnik: 1.6
|
Tylko czy ta manetka jest uszkodzona skoro działają spryskiwacze tylko na odwrót ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps